Αννίτα Δημητρίου: «Ευπρόσδεκτοι όσοι συμμετέχουν στην αντικατοχική εκδήλωση»

Αννίτα Δημητρίου: «Ευπρόσδεκτοι όσοι συμμετέχουν στην αντικατοχική εκδήλωση»

Είναι ευπρόσδεκτοι όσοι συμμετέχουν στην αντικατοχική εκδήλωση για την καταδίκη της εισβολής και της συνεχιζόμενης για 49 χρόνια κατοχής δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σε σχέση με την πρόσκληση προς τον ΤΚ «δήμαρχο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου, όπως παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση στη Δερύνεια.

Η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι μέσα από πρωτοβουλίες και αντικατοχικές εκδηλώσεις «πρέπει να στέλνουμε ηχηρό το μήνυμα ότι καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα και εργαζόμαστε μεθοδικά για επανεκκίνηση του διαλόγου».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από τον ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου η οποία ήταν φιλοξενούμενη στα νέα του ΑΝΤ1 υπενθύμισε πως στη συγκεκριμένη αντικατοχική εκδήλωση μετέχουν κάθε χρόνο και Τουρκοκύπριοι.

Όπως αναφέρεται, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διεμήνυσε ότι «Όσοι περισσότεροι και όσες περισσότερες ενώσουμε τη φωνή μας στην αντικατοχική εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να καταδικάσουμε την εισβολή και τη συνεχιζόμενη για 49 χρόνια κατοχή είναι ευπρόσδεκτοι και ευπρόσδεκτες».

Η κ. Δημητρίου πρόσθεσε πως δυσκολεύεται να κατανοήσει γιατί πήρε τόσες διαστάσεις το ζήτημα με την πρόσκληση προς τον Τουρκοκύπριο «δήμαρχο» κατεχόμενης Αμμοχώστου όπως παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση στη Δερύνεια.

Αναφέρεται ότι η κ. Δημητρίου δήλωσε ότι είναι αντικατοχική εκδήλωση για το βίαιο και αποτρόπαιο έγκλημα που εξακολουθεί να συμβαίνει για 49 χρόνια στην Κύπρο.

«Και αν πράγματι εννοούμε ότι θέλουμε να εργαστούμε συντονισμένα για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και να επανενώσουμε την πατρίδα μας στη βάση του δικαίου, όλες αυτές οι δηλώσεις που παρακολουθώ με απογοήτευση, πρέπει να σταματήσουν», είπε.

Επισημαίνεται ότι η κ. Δημητρίου δήλωσε ότι δεν θα πρέπει «είτε να διχάζουμε τον λαό είτε σπέρνοντας φοβικά σύνδρομα να απομακρύνουμε την όποια θετική εξέλιξη για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά».

Η κ. Δημητρίου κατέληξε ότι η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ξεκάθαρη λέγοντας ότι μέσα από πρωτοβουλίες και αντικατοχικές εκδηλώσεις «πρέπει να στέλνουμε ηχηρό το μήνυμα ότι καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα και εργαζόμαστε μεθοδικά για επανεκκίνηση του διαλόγου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE