Στην ανακοίνωση η Βουλή αναφέρει ότι οι εργασίες της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθούν από τις 7 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2023, προσθέτοντας ότι οι Νέοι και Νέες Βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεδριάσουν σε πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Εργασίας - Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παιδείας, Υγείας, Περιβάλλοντος), με στόχο τη συγγραφή Κοινοβουλευτικών Εκθέσεων με προτάσεις και εισηγήσεις προς τα κέντρα λήψεις αποφάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Διευκρινίζει ότι οι εργασίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων και αναφέρει ότι σχετικό πρόγραμμα θα αποσταλεί σύντομα.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.voulineon.com και στη σελίδα της Βουλής των Νέων
Η Βουλή αναφέρει ακόμα ότι το πρόγραμμα-θεσμός “Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων (ΒτΝΑ) συνδιοργανώνεται από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ) και το Cyprus Youth DiplomaCY, με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ONEK) μέσω απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για θεσμοθέτηση του προγράμματος το Σεπτέμβριο του 2017.
Υπενθυμίζει πως το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων αποτελεί μια ιδιότυπη προσομοίωση των Εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, με στόχο να εξοικειωθούν οι νέοι και οι νέες με τον ρόλο του Βουλευτή και με το κοινοβουλευτικό έργο και να τους δοθεί βήμα λόγου.
Σε ό.τι αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 6ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, η Βουλή διευκρινίζει ότι προτάθηκαν θέματα από την Πρόεδρο της Βουλής, τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς και τα τελικά θέματα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκαν από τους νέους και τις νέες της Κύπρου σε ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από 19 Ιουλίου μέχρι 1 Αυγούστου 2023.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζήτησαν από ορφανό να συμμετάσχει σε καμπάνια ενημέρωσης – «Δεν μας ρώτησαν πώς νιώθουμε ή πώς ζούμε»
Άκυρο τελικά: Δεν θα παραστεί στην αντικατοχική του Δήμου Αμμοχώστου ο Ολουτσάι
Στην Πορτογαλία για… αναβάθμιση το προεδρικό αεροσκάφος – Πόσα θα κοστίσει στον φορολογούμενο πολίτη
Mαλλιά κουβάρια για την αντικατοχική των Αμμοχωστιανών
Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πότε λήγει η προθεσμία
Μειώθηκαν οι καταγγελίες για αδικαιολόγητες τιμές σε ομπρέλες και κρεβατάκια στις παραλίες - Πόσα τα χρεώνουν και τι ισχύει με το «φαινόμενο της πετσέτας»