ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκκενώσεις κατοικιών στην Άλασσα - Νέα πυρκαγιά στον Ακάμα - Δείτε φωτογραφία και βίντεο

Εκκενώσεις κατοικιών στην Άλασσα - Νέα πυρκαγιά στον Ακάμα - Δείτε φωτογραφία και βίντεο

Στην Κοινότητα Παραμύθας προχωρεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή «προχωρούμε σε ενέργειες για να περάσουμε στο ΙΚΑΡΟΣ 2 με οκτώ εναέρια μέσα. Αποστέλλονται άλλα τρία πυροσβ οχήματα από ΕΜΑΚ, Πάφο και Λευκωσία».

Η Επαρχιακή Διοίκηση ανταποκρίνεται με Βυτιοφόρο, τέσσερις φορητές πυροσβεστικές μονάδες και προωθητή γαιών. Το Τμήμα Δασών με πέντε πυροσβεστικά οχήματα. Επιπρόσθετα ενημερώθηκε η Πολιτική Αμύνα και Αστυνομία για πιθανές εκκενώσεις μεμονωμένων κατοικιών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση (15:53), η πυρκαγιά συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη. Πνέουν άνεμοι στην περιοχή και δισαχαιρένουν την πυρόσβεση. Ενημερωτικά η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα εκκένωσε οκτώ μεμωνομένες κατοικίες με συνολικά σαράντα άτομα (25 ενήλικες , 15 παιδιά) και τα οδηγούν προς Κοινότητας Απεσιά.

Νέα πυρκαγιά σε δάσος Ακάμα

Νέος συναγερμός τέθηκε στις πυροσβεστικές δυνάμεις μετά από φωτιά που ξέσπασε στον Ακάμα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λάρας.

Στο σημείο σπεύδουν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Τμήμα Δασών καίγεται χαμηλή βλάστηση ενώ κοντά στο σημείο υπάρχουν διάφορα υποστατικά.

Με βάση ενημέρωση από την Αστυνομία (16:10), η φωτιά δεν απείλησε επί του παρόντος την δασική έκταση της περιοχής αφού καίει σε ιδιωτικά τεμάχια γης.

Μέχρι στιγμής φέρεται να έχουν καεί 6 δεκάρια καλυμμένα με δέντρα, θάμνους και άγρια βλάστηση.

Δυνάμεις του Τμήματος Δασών βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς ενώ επιχειρούν και δύο αεροσκάφη.

Δείτε φωτογραφία και βίντεο από Άλασσα

Περισσότερα σε λίγο...

*κεντρική φωτογραφία - αρχείο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top