Ρεκόρ πληθωρισμού των τελευταίων 23 χρόνων καταγράφεται τον Ιούλιο στα κατεχόμενα

Ρεκόρ πληθωρισμού των τελευταίων 23 χρόνων καταγράφεται τον Ιούλιο στα κατεχόμενα

Η ακρίβεια δεν μπορεί να σταματήσει, οι τιμές σκαρφαλώνουν, η αγοραστική δύναμη των πολιτών πέφτει στον πάτο γράφει σήμερα η Γενί Ντουζέν σημειώνοντας ότι ο μηνιαίος πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 9,90% τον Ιούλιο φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 23 ετών, από το 2000.

Η κατάσταση διαμορφώθηκε έτσι αρχικά λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας που επηρέασε την βασική κατανάλωση, τρόφιμα και προϊόντα καθαρισμού, κι επιδεινώθηκε περαιτέρω από τη διαδοχική αύξηση των τιμών των καυσίμων και του υγραερίου.

Η αντίστοιχη μηνιαία αύξηση πέρυσι, τον Ιούλιο του 2021, ήταν 5,21%

Ο πρώην επικεφαλής του «τμήματος στατιστικής» του «κρατικού οργανισμού προγραμματισμού (DPÖ)» Γκιουνέρ Μουκελλέφ ανέφερε στην εφημερίδα ότι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των στοιχείων είναι του 2015 και δεν περιλαμβάνει τον υψηλό πληθωρισμό των τελευταίων δύο χρόνων. Ζήτησε δε να γίνει απογραφή του πληθυσμού καθώς δεν είναι γνωστή η κατά προσέγγιση κατανομή των εισοδηματικών ομάδων, δεν είναι γνωστές οι ηλικιακές και οι επαγγελματικές ομάδες.

Σημειώνεται επίσης ότι ο πληθωρισμός τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 9,90% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, 46,53% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους και 72,81% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εκπρόσωπος Τατάρ για νέα μέτρα στα σημεία διέλευσης - «Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μια νέα κρίση»

Εκπρόσωπος Τατάρ για νέα μέτρα στα σημεία διέλευσης - «Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μια νέα κρίση»

Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μια νέα κρίση, ανέφερε ο ειδικός εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνές Ονάρ στην Κίπρις ποστασί όταν κλήθηκε να σχολιάσει είδηση πως υπάρχουν νέα μέτρα από την ΚΔ στα σημεία διέλευσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE