Γέμισε με έντομα το παρμπρίζ σου; Πώς και γιατί πρέπει να τα καθαρίσετε

Γέμισε με έντομα το παρμπρίζ σου; Πώς και γιατί πρέπει να τα καθαρίσετε

Τα έντομα με τις… αυτοκτονικές τάσεις, ομολογουμένως συνθέτου ένα πολύ περίεργο και αντιαισθητικό μωσαϊκό, κυρίως στο παρμπρίζ, αλλά και σε άλλες επιφάνειες, όπως το καπό, η μάσκα και συχνά οι πόρτες του αυτοκινήτου. Μετά από ταξίδι, σε εθνικό οδικό δίκτυο, αλλά και σε επαρχιακό δρόμο, το θέαμα είναι εντυπωσιακό…

Πέραν, όμως, του αισθητικού ζητήματος, υπάρχει και το πρακτικό. Κυρίως αυτό, Η μειωμένη ορατότητα, για την οποία η προσωρινή και όχι η ενδεδειγμένη, σε διάρκεια, λύση είναι η χρήση των υαλοκαθαριστήρων, αλλά η διάβρωση που μπορεί να δημιουργηθεί στα μέταλλα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των εντόμων, σε οξέα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει καθαριστούν άμεσα, καθώς όσο περισσότερο μείνουν στις επιφάνειες, τόσο μεγαλύτερη είναι η φθορά που μπορούν να προκαλέσουν. Η καλύτερη επιλογή για τον άμεσο καθαρισμό, είναι ένα πανί από μικροΐνες, που δεν προκαλεί γρατζουνιές. Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή την αποφυγή εκδορών, δεν ασκούμε ποτέ πίεση, όταν χρησιμοποιούμε το πανί.

Το πλύσιμο, του θερινούς μήνες, γίνεται πάντοτε νωρίς το πρωί ή το απόγευμα και όχι τις ώρες των υψηλότερων θερμοκρασιών προτιμότερο και λιγότερο επώδυνο για εμάς, αλλά κυρίως γιατί αποφεύγεται το φαινόμενη της απότομης συστολής του μετάλλου, από το δροσερό νερό.

Τέλος, καλό καθαριστικό είναι απαραίτητο, για να γίνει σωστά η δουλειά. Υπάρχει και η παλιά εναλλακτική του καθαρισμού με μήλο, λόγω των ιδιοτήτων του και κυρίως της εξαιρετικά απαλής οξύτητας.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Νέες απειλές Τραμπ στο Ιράν: Φορτώνουμε τα πλοία μας με τα καλύτερα πυρομαχικά, θα τα χρησιμοποιήσουμε αν δεν υπάρξει συμφωνία

LIVE: Νέες απειλές Τραμπ στο Ιράν: Φορτώνουμε τα πλοία μας με τα καλύτερα πυρομαχικά, θα τα χρησιμοποιήσουμε αν δεν υπάρξει συμφωνία

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE