ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θες να κλείσεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο; Από πού ξεκινούν οι τιμές - Οι «καθοριστικοί» παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη

Θες να κλείσεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο; Από πού ξεκινούν οι τιμές - Οι «καθοριστικοί» παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη

Αν και αρκετοί Κύπριοι επιλέγουν χώρες του εξωτερικού για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να παραμείνουν στην Κύπρο και να κλείσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο.

Ιδιαίτερα φέτος, λόγω της ακρίβειας και των αυξημένων τιμών, το ενδιαφέρον για εγχώριο τουρισμό αυξήθηκε ακόμα πιο πολύ, αφού αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια πιο φθηνή ενναλακτική από τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ωστόσο, οι τιμές για κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Κύπρου εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Από πού ξεκινούν οι τιμές - Οι «καθοριστικοί» παράγοντες

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το ThemaOnline, οι τιμές για κράτηση σε ξενοδοχείο τον Αύγουστο ξεκινούν από 30-40 ευρώ το άτομο ενώ μπορεί να φτάσουν και μέχρι τα 400 ευρώ ανά άτομο, σε περιπτώσεις ξενοδοχείων πολυτελείας.

Άρα το κόστος διαμονής για ένα ζευγάρι για ένα βράδυ, ξεκινά από 60-80 ευρώ και ανέρχεται πάνω από 100 ευρώ, αναλόγως με το ξενοδοχείο. Για παράδειγμα, σε ένα μέσο ξενοδοχείο τριών αστέρων, το κόστος μπορεί να ανέλθει γύρω στα 120-160 ευρώ το βράδυ.

Φυσικά, ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει υπόψη του μερικούς «καθοριστικούς» παράγοντες που θα διαμορφώσουν την τιμή.

Συγκεκριμένα, οι τιμές διαμορφώνονται και εξαρτώνται από τα αστέρια που κατέχει το ξενοδοχείο (αν είναι πεντάστερο τότε είναι πιο ακριβό από ένα τρίστερο), τις ημερομηνίες που θα κλείσεις την κράτηση, τις προϋποθέσεις του καταλύματος αλλά και το φαγητό που παρέχει (αν παρέχεται πρόγευμα, γεύμα, δείπνο κτλ.).

Καθοριστικό ρόλο παίζει επίσης και η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο. Για παράδειγμα, η Επαρχία Λεμεσού είναι η επαρχία με τις ακριβότερες τιμές και μετά ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Επαρχία Αμμοχώστου (πχ. Αγία Νάπα). Στην τρίτη θέση με τις ακριβότερες τιμές βρίσκεται η Πάφος και στην τέταρτη θέση η Λάρνακα.

Που κυμαίνεται η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Αύγουστο

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), η μέση πληρότητα τον Αύγουστο αναμένεται να είναι γύρω στο 85-90%, με τις κρατήσεις να είναι άκρως ικανοποιητικές.

Στις προτιμήσεις των Κύπριων, «πρωταγωνιστούν» οι παράλιες περιοχές, τα ξενοδοχεία των οποίων «γέμισαν» ενώ, αν και στις ορεινές περιοχές οι πληρότητες είναι πιο χαμηλές, είναι καλύτερες από άλλα χρόνια.

Ωστόσο, αν και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία καταγράφουν μια θετική εικόνα, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι τα κέρδη είναι μειωμένα.

«Τα κέρδη είναι πολύ μειωμένα διότι αυξήθηκε πάρα πολύ το κόστος, δηλαδή η ενέργεια, τα επιτόκια, οι μισθοί, οι πρώτες ύλες κτλ. Όλα πλέον διπλασιάστηκαν», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top