Τελέστηκαν τα μνημόσυνα 16 θυμάτων της τραγωδίας της «Ηλιος» από το Παραλίμνι

Τελέστηκαν τα μνημόσυνα 16 θυμάτων της τραγωδίας της «Ηλιος» από το Παραλίμνι

Τελέστηκαν σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, τα μνημόσυνα των 16 ανθρώπων από το Παραλίμνι, που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου 2005, όταν το αεροπλάνο της εταιρείας «Ήλιος» στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη στο Γραμματικό Αττικής.

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη στην παρουσία συγγενών, φίλων και συνδημοτών των 16 θυμάτων, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου, ενώ παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και βουλευτές.

Ο Ταξίαρχος Αεροπορίας εν αποστρατεία Ανδρόνικος Ξυδούς απήγγειλε ποίημα εις μνήμην των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα ενός πολύ τραγικού συμβάντος, που συνέβη πριν από 18 χρόνια. Ως γνωστό έχασαν τη ζωή τους 121 συμπατριώτες μας».

Ας ευχηθούμε, συνέχισε «ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε τέτοιου είδους περιστατικά στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως».

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των 16 θυμάτων, στο κοιμητήριο Παραλιμνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE