Ηρεμία στην περιοχή της Πύλας - Σε ετοιμότητα για να αποτρέψει επανέναρξη εργασιών η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ηρεμία στην περιοχή της Πύλας - Σε ετοιμότητα για να αποτρέψει επανέναρξη εργασιών η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) βρίσκεται σε ετοιμότητα να αναλάβει δράση εάν χρειαστεί για να αποτρέψει την επανέναρξη οποιωνδήποτε μη εξουσιοδοτημένων κατασκευαστικών εργασιών στη νεκρή ζώνη, δήλωσε το Σάββατο το πρωί στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς για το πως είναι τώρα η κατάσταση μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα και τις επιθέσεις κατά ειρηνευτών.

«Οι ειρηνευτές μας παρακολουθούν την κατάσταση στην περιοχή. Συνεχίζουν τις περιπολίες και βρίσκονται σε ετοιμότητα να αναλάβουν δράση εάν χρειαστεί για να αποτρέψουν επανέναρξη οποιωνδήποτε μη εξουσιοδοτημένων κατασκευαστικών εργασιών», είπε ο κ. Σιντίκ.

Ανέφερε ακόμη πως το πρωί υπήρχε ηρεμία στην περιοχή χωρίς οποιαδήποτε ένδειξη για επανέναρξη των εργασιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.