Πρόεδρος Κομισιόν: «Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις επιθέσεις κατά μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Πρόεδρος Κομισιόν: «Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις επιθέσεις κατά μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις επιθέσεις κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ στην Πύλα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καλώντας την Τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εντολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη νεκρή ζώνη.

«Καταδικάζω σθεναρά τις επιθέσεις κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ από Τ/κ προσωπικό», έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο η κ. φον ντερ Λάιεν το βράδυ της Παρασκευής.

«Οι απειλές και οι επιθέσεις κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ είναι απαράδεκτες», πρόσθεσε.

«Η ΕΕ καλεί επίσης την Τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εντολή της αποστολής του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη και να απέχει από ενέργειες που εντείνουν τις εντάσεις», σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE