Α. Δημητρίου για επεισόδια στην Πύλα: «Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη»

Α. Δημητρίου για επεισόδια στην Πύλα: «Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη»

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής (18/8) στην Πύλα, όπου Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ οι οποίοι προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή, καταδικάζει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος  του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου.

Όπως ανέφερε η κα. Δημητρίου σε δήλωση της, «η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη για ενημέρωση, συντονισμό και καταμερισμό ενεργειών».

Αυτούσια η δήλωση της κα. Δημητρίου:

«Παρακολουθούμε με μεγάλη ικανοποίηση σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα να καταδικάζει τις έκνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στη νεκρή ζώνη και τις εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ.

Αυτό το μομέντουμ δεν πρέπει να χαθεί. Συλλογικά στο εσωτερικό μέτωπο και σε κοινό βηματισμό Λευκωσία και Αθήνα πρέπει να δράσουμε άμεσα ενώνοντας δυνάμεις στο διπλωματικό πεδίο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Άγκυρα, από όλα τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, τόσο για αποτροπή νέων τετελεσμένων όσο και για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.

Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη για ενημέρωση, συντονισμό και καταμερισμό ενεργειών».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE