Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κόβουν λουκέτα για να μπουν σε σπίτια και να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες
19.08.2023 - 21:44
Μάχη με τον χρόνο και τα πύρινα μέτωπα που απειλούν χωριά στον Έβρο δίνουν εθελοντές και πυροσβέστες. Στόχος τους είναι να διασωθούν και οι περιουσίες ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.
Όπως φαίνεται στο βίντεο από το Δωρικό, πηγαίνουν με μεγάλους κόφτες για ν' ανοίξουν τα λουκέτα των σπιτιών και να μπουν να σώσουν ό,τι μπορούν.
Την ίδια στιγμή, σε μικρή απόσταση η φωτιά καίει το πυκνό δάσος, με τις φλόγες να φτάνουν σε μεγάλο ύψος.
Η κατάσταση σε μεγάλο τμήμα του Έβρου παραμένει άκρως επικίνδυνη εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη μεταξύ των οικισμών της Αγνάντιας και της Άνθειας, καθώς έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής μηνύματα του «112» για εκκενώσεις συνολικά 8 οικισμών που απειλούνται στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, ήχησαν σειρήνες για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές για να γλιτώσουν από τις φλόγες που πλησιάζουν απειλητικά.
Στο Αετοχώρι και τα Πεύκα οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει και έχουν καεί σπίτια και οχήματα. Το «112» εξέδωσε προειδοποίηση και για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα, για λόγους αυτοπροστασίας από τους πυκνούς καπνούς που έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα.
Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.