Γιατί τα αεροπλάνα εξακολουθούν να έχουν τασάκια ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα;

Γιατί τα αεροπλάνα εξακολουθούν να έχουν τασάκια ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα;

Θυμάστε πριν αρκετά χρόνια που τα αεροπλάνα χωρίζονταν σε καπνιστών και μη καπνιστών;

Πλέον, το κάπνισμα μέσα στο αεροπλάνο απαγορεύεται αυστηρά, αλλά ίσως έχετε παρατηρήσει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τασάκια, μέσα στον χώρο της τουαλέτας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τα τασάκια αυτά δεν έχουν ξεμείνει εκεί από τα παλιά χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει, δια νόμου, να βρίσκονται μέσα στο αεροπλάνο και ο λόγος είναι η περίπτωση που κάποιος παραβάτης θελήσει να κάνει ένα τσιγάρο στα κρυφά.

Οι αεροπορικές εταιρείες φοβούνται μήπως κάποιος επιβάτης, αφού διαπράξει αυτή την «παρανομία», πανικοβληθεί και αποφασίσει να πετάξει το τσιγάρο στο νεροχύτη ή στον κάδο απορριμμάτων. Έτσι, από το δημιουργηθεί πανικός και να διακινδυνεύσουν και άλλοι επιβάτες, προτιμούν να έχουν ένα τασάκι για παν ενδεχόμενο.

Μπορεί ο κανονισμός αυτός να σας φαίνεται αστείος αλλά, όπως αναφέρεται στην Daily Mail, το 1973, 123 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν και έκανε την πτήση Ρίο Ντε Τζανέιρο- Παρίσι, χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση λόγω καπνού στην καμπίνα. Ο καπνός φαίνεται να προερχόταν από ένα τσιγάρο που δεν είχε σβήσει καλά και ήταν στον κάδο των απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» καλεί ΠτΔ - Ερχιουρμάν ο Γκουτέρες

Κυπριακό: Να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» καλεί ΠτΔ - Ερχιουρμάν ο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Έκθεση Καλών Υπηρεσιών προτρέπει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να αξιοποιήσουν «το παρόν παράθυρο ευκαιρίας για πρόοδο», το οποίο, όπως αναφέρει, «δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο», ενώ καταγράφει ως θετικό την εντατικοποίηση του διαλογου.

BEST OF TOTHEMAONLINE