Στο κελί για 8 μέρες 23χρονος για μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Κύπρο

Στο κελί για 8 μέρες 23χρονος για μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Κύπρο

Δικαστικό διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημέρων εκδόθηκε χθες για άνδρα ηλικίας 23 ετών, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία σε σχέση με την άφιξη στις ακτές της Κύπρου (νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο) βάρκας στην οποία επέβαιναν 27 συνολικά μετανάστες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, ο 23χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε δικαστικό διάταγμα κράτησης, διάρκειας οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης που αφορά υποβοήθηση υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στην Δημοκρατία.

Η βάρκα μήκους επτά περίπου μέτρων, ανακόπηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Αυγούστου από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σε απόσταση επτά ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κύπρου και διαπιστώθηκε ότι σε αυτήν επέβαιναν 27 άνθρωποι, 23 άνδρες, 2 γυναίκες και δύο παιδιά.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 23χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο πλοηγός της βάρκας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ «καρφώνει» Αποστόλου: Καμία επικοινωνία με την ηγεσία – Έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη

ΕΔΕΚ «καρφώνει» Αποστόλου: Καμία επικοινωνία με την ηγεσία – Έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη

Η απόφαση του βουλευτή Λάρνακας Ανδρέα Αποστόλου να ανακοινώσει, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ότι ουσιαστικά τίθεται εκτός ΕΔΕΚ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE