ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάτησαν στην Κριμαία οι Ουκρανοί, κομάντο έδωσαν μάχη με Ρώσους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάτησαν στην Κριμαία οι Ουκρανοί, κομάντο έδωσαν μάχη με Ρώσους

Οι ουκρανικές δυνάμεις γιόρτασαν με τον τρόπο τους την ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας, σήμερα 24 Αυγούστου, με μια επιδρομή στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία.

Ένα χαμηλής ποιότητας που κυκλοφόρησε δείχνει Ουκρανούς μαχητές σε βάρκες και στη συνέχεια να ανεβάζουν τη σημαία της χώρας σε ένα ξύλινο κτίριο.

Από όσα έγιναν γνωστά, μια μικρή ομάδα Ουκρανών αποβιβάστηκαν στο δυτικό άκρο της Κριμαίας, κοντά στο χωριό Ολενέβκα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Έδωσαν μάχη με τα ρωσικά στρατεύματα και ύψωσαν την ουκρανική σημαία, πριν επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια.

Ήταν η πρώτη φορά που γίνεται γνωστό ότι ουκρανικές δυνάμεις αποβιβάζονται στην Κριμαία από τότε που άρχισε ο πόλεμος, τον Φεβρουάριο του 2022. Στη διαδρομή, αναφέρει ο Guardian, έπρεπε να αποφύγουν τη ρωσική άμυνα στο μακρύ ταξίδι μέσω της Μαύρης Θάλασσας και στη συνέχεια να διαφύγουν ξανά.

Η εθνική εορτή γιορτάζει την ανεξαρτησία της Ουκρανίας από την πρώην Σοβιετική Ένωση το 1991. Φέτος συμπίπτει με τους 18 μήνες από την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία.

Το Κίεβο λέει σε όλους τους τόνους ότι ο δρόμος προς τη νίκη του πρέπει να περάσει από την Κριμαία.

Τους τελευταίους μήνες η Ουκρανία πραγματοποιεί όλο και πιο τολμηρές επιθέσεις και σαμποτάζ σε στόχους πίσω από τη γραμμή του μετώπου. Δυνάμεις της έχουν πλήξει ρωσικά πολεμικά πλοία και μια αεροπορική βάση, καθώς και τη ρωσικής κατασκευής γέφυρα του Κερτς που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top