Στους 228 οι μετανάστες που διαμένουν στο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα

Στους 228 οι μετανάστες που διαμένουν στο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα

Στους 228 ανήλθαν μέχρι σήμερα (24/8) οι μετανάστες που διαμένουν στο συγκρότημα Άγιος Νικόλαος στη Χλώρακα βάσει της καταγραφής των τελευταίων τριών ημερών σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου, Μιχάλη Νικολάου.

Από τη επιχείρηση της Πέμπτης, η οποία ξεκίνησε στις 5:00 το πρωί, καταγράφηκαν επιπλέον 87 άτομα τα οποία διαμένουν στον συγκεκριμένο χώρο. Από την πρώτη επιχείρηση καταγραφής των στοιχείων καταγράφηκαν 81 άτομα, ενώ την Τετάρτη καταγράφηκαν ακόμη 60 άτομα.

Από τους 228 μετανάστες, είπε ο κ. Νικολάου, 36 οδηγήθηκαν οικειοθελώς στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου, ενώ ένα άτομο το οποίο διαπιστώθηκε πως διέμενε παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση μέχρι να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την απέλασή του.

Την Παρασκευή ολοκληρώνεται το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και την αστυνομία, μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε ο κ. Νικολάου, σημειώνοντας ότι πλέον θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που έχουν καθοριστεί και προβλέπουν μεταξύ άλλων και τον αποκλεισμό του χώρου για να αποτραπεί η επανεγκατάσταση των μεταναστών.

Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής, πρόσθεσε, θα υπάρξει ένα περιθώριο δεκαπέντε ημερών για να εκκενωθεί ο χώρος και τα άτομα που διαμένουν εκεί να εξεύρουν νέο χώρο διαμονής. Οι επιχειρήσεις καταγραφής διενεργούνται από αστυνομικούς της ΑΔΕ Πάφου, της ΥΑΜ Πάφου και της ΜΜΑΔ σε συνεργασία με λειτουργούς του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Η υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την κυπριακή κοινωνία δεν είναι απλώς ακόμη ένα σκάνδαλο. Είναι μια δοκιμασία για την ίδια τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες που έφερε στο φως ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, αποκαλύπτουν ένα εκρηκτικό μείγμα διαφθοράς, φόβου και θεσμικών κενών που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE