ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σταθερές κάμερες: Σε τροχιά υλοποίησης η β’ φάση - Τι περιλαμβάνει και ποια τα επόμενα βήματα

Σταθερές κάμερες: Σε τροχιά υλοποίησης η β’ φάση - Τι περιλαμβάνει και ποια τα επόμενα βήματα

Στη δεύτερη φάση έχει μπει το έργο του συστήματος φωτοεπισήμανσης μετά και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης με 24 σταθερές κάμερες σε 7 τοποθεσίες και 20 κινητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, τόσο από την Αστυνομία όσο και από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (ΗμΥ), έχουν ξεκινήσει οι σχεδιασμοί για τις εργασίες εγκατάστασης από μέρους της αναδόχου εταιρείας με επιτόπου επισκέψεις στα σημεία και καταγραφή του τρόπου λειτουργίας των φώτων τροχαίας.

Σύμφωνα με τη δεύτερη φάση του έργου θα εγκατασταθούν άλλες 66 κάμερες για να φτάσουν τις 90 στο σύνολο. Η ανάδοχος έχει έναν χρόνο στη διάθεσή της για να εγκαταστήσει τις εναπομείναντες συσκευές φωτοεπισήμανσης σε 23 νέα σημεία. «Στην προσφορά υπάρχει ένας κατάλογος με σημεία, όμως αυτός τροποποιείται σύμφωνα με τις νέες ανάγκες και τις οδικές συγκρούσεις. Έχουν προταθεί τροποποιήσεις που έχει ζητήσει η Αστυνομία σε 2-3 σημεία από τον αρχικό κατάλογο και αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές εγκρίσεις», δήλωσε στη σελίδα μας ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος ΗμΥ, Μάρκος Μάρκου.

Πού λειτουργούν ήδη κάμερες

Στη Λεμεσό λειτουργούν σταθερές κάμερες σε δύο σημεία:

- στη διασταύρωση των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ με Δέσποινας και Nίκου Παττίχη και Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α’, στη Λεμεσό.

- στη διασταύρωση των λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και Αγίας Ζώνης.

Στην επαρχία Λευκωσίας βρίσκονται επίσης σε λειτουργία σταθερές κάμερες, οι οποίες ελέγχουν τις διασταυρώσεις των λεωφόρων:

– Γρίβα Διγενή με Δημοσθένη Σεβέρη,

– Λεμεσού με Αρμενίας,

– Προδρόμου με Γρίβα Διγενή,

– Αρχ. Μακαρίου Γ’ – Σπύρου Κυπριανού –Διγενή Ακρίτα, και

– Στροβόλου με την οδό Μαχαιρά, στο Στρόβολο.

Σχετικά με τις κινητές κάμερες, έχουν ήδη παραδοθεί 20 και βρίσκονται σε λειτουργία ενώ δεν προβλέπονται νέες στην παρούσα φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top