ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται ΜΟΤ για μοτοσικλέτες: Πότε αναμένεται να αρχίσει ο έλεγχος και πόσα θα κοστίζει

Έρχεται ΜΟΤ για μοτοσικλέτες: Πότε αναμένεται να αρχίσει ο έλεγχος και πόσα θα κοστίζει

Από τα μέσα του Φθινοπώρου αναμένεται να ξεκινήσει ο τεχνικός έλεγχος για μοτοσικλέτες όλων των τύπων.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Ευάγγελος Παντελή, «στόχος είναι η διασφάλιση της τεχνικής καταλληλότητας των μοτοσικλετών στο οδικό δίκτυο και η μείωση κινδύνου ατυχήματος».

Όπως εξήγησε ο Ευάγγελος Παντελή, για να μπορέσει πρώτα να γίνει ο τεχνικός έλεγχος στις μοτοσικλέτες πρέπει να α) αδειοδοτηθούν τα Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) και β) να πιστοποιηθούν οι υπεύθυνοι γραμμής, το προσωπικό δηλαδή που θα πραγματοποιηθεί τον έλεγχο.

Όσον αφορά τα ΙΚΤΕΟ, υπάρχει ανοιχτή διαδικασία για υποβολή αιτήσεων. «Με βάση την πρώτη εικόνα φαίνεται να υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και αναμένουμε περίπου 20 Κέντρα από διάφορες πόλεις», σημείωσε ο Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Για τους Υπεύθυνους Γραμμής, έχουν ήδη παρακαθίσει σε γραπτές εξετάσεις 122 άτομα και οι επιτυχόντες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα, θα περάσουν από 12ωρη εκπαίδευση από εγκεκριμένους φορείς.

Ο έλεγχος θα κοστίζει 25 ευρώ και σε περίπτωση επανεξέτασης το κόστος θα είναι 10 ευρώ. Οι καινούργιες μοτοσικλέτες θα περνάνε από έλεγχο τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη χρήση και στη συνέχεια κάθε δύο, ενώ οι μεταχειρισμένες κάθε δύο έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top