Σταθερές κάμερες: Σε τροχιά υλοποίησης η β’ φάση - Τι περιλαμβάνει και ποια τα επόμενα βήματα

Σταθερές κάμερες: Σε τροχιά υλοποίησης η β’ φάση - Τι περιλαμβάνει και ποια τα επόμενα βήματα

Στη δεύτερη φάση έχει μπει το έργο του συστήματος φωτοεπισήμανσης μετά και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης με 24 σταθερές κάμερες σε 7 τοποθεσίες και 20 κινητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, τόσο από την Αστυνομία όσο και από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (ΗμΥ), έχουν ξεκινήσει οι σχεδιασμοί για τις εργασίες εγκατάστασης από μέρους της αναδόχου εταιρείας με επιτόπου επισκέψεις στα σημεία και καταγραφή του τρόπου λειτουργίας των φώτων τροχαίας.

Σύμφωνα με τη δεύτερη φάση του έργου θα εγκατασταθούν άλλες 66 κάμερες για να φτάσουν τις 90 στο σύνολο. Η ανάδοχος έχει έναν χρόνο στη διάθεσή της για να εγκαταστήσει τις εναπομείναντες συσκευές φωτοεπισήμανσης σε 23 νέα σημεία. «Στην προσφορά υπάρχει ένας κατάλογος με σημεία, όμως αυτός τροποποιείται σύμφωνα με τις νέες ανάγκες και τις οδικές συγκρούσεις. Έχουν προταθεί τροποποιήσεις που έχει ζητήσει η Αστυνομία σε 2-3 σημεία από τον αρχικό κατάλογο και αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές εγκρίσεις», δήλωσε στη σελίδα μας ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος ΗμΥ, Μάρκος Μάρκου.

Πού λειτουργούν ήδη κάμερες

Στη Λεμεσό λειτουργούν σταθερές κάμερες σε δύο σημεία:

- στη διασταύρωση των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ με Δέσποινας και Nίκου Παττίχη και Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α’, στη Λεμεσό.

- στη διασταύρωση των λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και Αγίας Ζώνης.

Στην επαρχία Λευκωσίας βρίσκονται επίσης σε λειτουργία σταθερές κάμερες, οι οποίες ελέγχουν τις διασταυρώσεις των λεωφόρων:

– Γρίβα Διγενή με Δημοσθένη Σεβέρη,

– Λεμεσού με Αρμενίας,

– Προδρόμου με Γρίβα Διγενή,

– Αρχ. Μακαρίου Γ’ – Σπύρου Κυπριανού –Διγενή Ακρίτα, και

– Στροβόλου με την οδό Μαχαιρά, στο Στρόβολο.

Σχετικά με τις κινητές κάμερες, έχουν ήδη παραδοθεί 20 και βρίσκονται σε λειτουργία ενώ δεν προβλέπονται νέες στην παρούσα φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Το Κυπριακό βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Όχι μόνο λόγω της επικείμενης παρουσίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, αλλά κυρίως επειδή πίσω από τη νέα διπλωματική κινητικότητα διαμορφώνεται μια συζήτηση για το περιεχόμενο, τη μορφή και τα όρια μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας επίλυσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE