ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

«Όποιον βρείτε, σκότωμα κατευθείαν. Μην τον λυπάστε»

«Όποιον βρείτε, σκότωμα κατευθείαν. Μην τον λυπάστε»

Ο ουρανός πάνω από την Αλεξανδρούπολη μπορεί να καθάρισε όμως το ζόφος που απλώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά των τελευταίων ημερών, η μεγαλύτερη σε ευρωπαϊκό έδαφος την τελευταία 20ετία, θα μείνει για καιρό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής η φωτιά ξεκίνησε από κεραυνό στην περιοχή της Μελίας τα ξημερώματα του Σαββάτου 21/8 και σε μία εβδομάδα κατέκαψε 20 ανθρώπους, 700.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, χιλιάδες μελίσσια, ζώα, στάνες, περιουσίες. Ο φόβος, η απελπισία και η οργή των κατοίκων για την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά -ειδικά στην αρχή της, πριν ξεφύγει τελείως- δημιούργησε τις τέλειες συνθήκες για την ανεύρεση του ιδανικού και βολικού εχθρού: τους μετανάστες. Έτσι δεν είχε καμία σημασία πλέον γιατί δεν σβήνει η φωτιά ή ποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του αλλά το ότι ξενόφερτοι αλλόθρησκοι που μπήκαν παράνομα στη χώρα έβαλαν τη φωτιά μετά από εντολές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ένα αφήγημα που μπορεί να περιέχει τρύπες αρκετά μεγάλες ώστε να περνάει από μέσα τριαξονικό αλλά ακούγεται απολύτως “λογικό” όταν γύρω σου καίγεται το σύμπαν, ο ουρανός χιονίζει στάχτη κι εσύ δεν έχεις να κατηγορήσεις κανέναν “χειροπιαστό” πέρα από την αόριστη κρατική ανεπάρκεια που πλέον δεν αρκεί. Χρειάζεσαι κάποιον να κρεμάσεις στην πλατεία παραδειγματικά.

Για να είμαστε ακριβείς η μεθοδική αυτή κατασκευή του βολικού εχθρού δεν αφορά την πλειοψηφία των κατοίκων του Έβρου που μέσα στον ορυμαγδό έτρεχαν είτε να σώσουν τις περιουσίες τους, να συνεισφέρουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, να βοηθήσουν στις εκκενώσεις οικισμών, των γηροκομείων και του νοσοκομείου ή να τρέξουν να ανακουφίσουν την ταλαιπωρία των εκκενωθέντων με τρόφιμα και νερό, δηλαδή να φανούν κάπου χρήσιμοι. Όχι, το “καθήκον” αυτό επωμίστηκαν και πάλι οι γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι της περιοχής, trigger-happy αποβράσματα με δεσμούς με τον τοπικό υπόκοσμο που ήδη από το 2020 και τη μεγάλη μεταναστευτική κρίση “περιπολούσαν” με την ανοχή των Αρχών τις παρέβριες περιοχές ως αυτόκλητοι Texas Rangers (τα μόνα κοινά με τη μονάστερη πολιτεία ο κάλος στον εγκέφαλο και η αγάπη τους για τα όπλα και τον Τραμπ) απάγοντας και κακοποιώντας εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Κοινοί φασίστες, τραμπούκοι και εγκληματίες που βρήκαν ευκαιρία την ανθρωπιστική κρίση του μεταναστευτικού για να βγάλουν τα πρωτόγονα ένστικτά τους πάνω σε αδύναμους, φοβισμένους και εξουθενωμένος από πορείες χιλιάδων χιλιομέτρων ανθρώπους με την κάλυψη του “εθνικού καθήκοντος”. Η χειρότερη -και γελοιωδέστερη- δικαιολογία για να πεις απλά “μ’ αρέσει να επιβάλλομαι στους ανθρώπους και να τους βασανίζω χωρίς επιπτώσεις”.

Αυτά τα εγκληματικά ακροδεξιά στοιχεία, όπως καταγράφει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του The Press Project αντί να φανούν χρήσιμα βοηθώντας στην κατάσβεση της φωτιάς, δημιούργησαν εν μέσω της πύρινης κόλασης διαδικτυακά γκρουπ όπου καλούσαν τον κόσμο σε πογκρόμ εναντίον “των μεταναστών που θέλουν να κάψουν τον τόπο μας”. Χωρίς στοιχεία. Χωρίς καν ενδείξεις. Χωρίς ντροπή. Απλά και μόνο για να εκφράσουν μίσος έχοντας την απαραίτητη κάλυψη: αφού αυτοί είναι παράνομοι μπορώ να τους κάνω ό,τι θέλω. «Όποιον βρείτε, σκότωμα κατευθείαν. Μην τον λυπάστε. Πτώματα – Μόνο έτσι θα καταλάβ ακούγεται να λέει ένας σε βίντεο που δημοσιεύει το TPP. Ως “αποδείξεις” επιστρατεύουν ψεύδη, φήμες και βίντεο με στημένα απ’ τους ίδιους “υλικά εμπρησμού” (στουπιά με βενζίνη μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτου, στοίβες από πευκοβελόνες περιστοιχισμένες από κουκουνάρια κ.ά) αλλά πολύ βολικά χωρίς ούτε μετανάστη τριγύρω.

Έτσι φτάσαμε στον τύπο που στοίβαξε 13 ανθρώπους μέσα σε τρέιλερ και τους περιέφερε ως τρόπαιο στα σόσιαλ και για τον οποίο γράψαμε εδώ. Βασισμένη αποκλειστικά και μόνο στη μαρτυρία του δράστη ότι τους έπιασε τη στιγμή που ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης άσκησε δίωξη στους 13 για απόπειρα εμπρησμού και στους τρεις αυτόκλητους πολιτοφύλακες για απαγωγή με ρατσιστικά κίνητρα. Ήδη η φαρσοκωμωδία άρχισε να καταρρέει καθώς 4 από τους 13 αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι με τους υπόλοιπους να κρατούνται ακόμα για να απολογηθούν τη Δευτέρα. Όσο για τους απαγωγείς βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατί προφανώς δεν είναι φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στοχοποιημένοι από τους πάντες μελαμψοί μετανάστες. Οι μαρτυρίες τους σοκαριστικές. «Μας χτύπησαν πολύ άσχημα με μια μεταλλική ράβδο. Ήρθε η αστυνομία και μας έσωσε. Μέσα στο τρέιλερ ήμασταν 5 Πακιστανοί και μετά από δύο ώρες μπήκαν 8 Σύριοι» είπε στο The Press Project ο ένας από τους Πακιστανούς που αφέθηκαν ελεύθεροι. «Μόλις μας αντιλήφθηκαν […] μας ακινητοποίησαν, μας ξεδιάλεξαν από την υπόλοιπη ομάδα και μας φόρτωσαν σε ένα κλειδωμένο με σύρτη κλουβί, χωρίς παράθυρα. Στην κλούβα, δυσκολευόμασταν να αναπνεύσουμε και ήμασταν τρομοκρατημένοι γιατί δεν ξέραμε τι είναι αυτοί οι άνδρες και τι θα μας συμβεί. Μετά από κάποιες ώρες, αστυνομικοί ξεκλείδωσαν την κλούβα και μας απελευθέρωσαν» είπε ένας από τους Σύριους μέσω του δικηγόρου τους.

Και το πιο αποκαρδιωτικό; Τις ενέργειες των φασιστόμουτρων επικροτούν από ντόπια πολιτικά πρόσωπα μέχρι καθηγητές πανεπιστημίου, μαζί με χιλιάδες απλούς πολίτες που δεν ενδιαφέρονται ούτε για τον βιασμό της λογικής, ούτε για τα ψέματα, ούτε για το γεγονός ότι τίποτα από όλη αυτή τη θεωρία του εμπρησμού από μετανάστες βγάζει το παραμικρό νόημα, παρά μόνο το ότι βρήκαν κάποιους για να διοχετεύσουν τη (δικαιολογημένη) οργή τους. Η Αλεξανδρούπολη ζούσε τη δική της “Νύχτα των Κρυστάλλων” και δεν πετάρισε βλέφαρο. Αν δεν επιδοκιμαζόταν ανοιχτά αυτή η συμπεριφορά, απλά συναντούσε σιωπή και αδιαφορία που είναι μια μορφή σιωπηρής αποδοχής. Ελάχιστοι εναντιώθηκαν σ’ αυτή τη φασίζουσα συμπεριφορά που θύμιζε Γερμανία του 1938, Κωνσταντινούπολη του 1955 και Αμερική του Τραμπ.

Η αποανθρωποίηση των μεταναστών όχι μόνο είχε ξεκινήσει χρόνια πριν, πλέον αποτελεί κανονικότητα. Μπορεί στα πογκρόμ να συμμετείχαν μικρές ομάδες ένοπλων φασισταριών όμως η αποδοχή, φανερή και σιωπηρή, προήλθε από μεγάλο μέρος του πληθυσμού χωρίς απαραίτητα ακροδεξιές πεποιθήσεις. Απλούστατα η προπαγάνδα της ασύμμετρης απειλής, των ευαίσθητων συνόρων, του πρακτόρων της ΜΙΤ και των “πυρήνων του ISIS” συνεπικουρούμενη πολλές φορές από επίσημα χείλη και τα mainstream ΜΜΕ απογύμνωσαν τους μετανάστες από τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά τους και τους μετέτρεψαν σε μια καρικατούρα εχθρού που δεν διαφέρει από τον τερατώδη Τούρκο με το φέσι και το ματωμένο γιαταγάνι, τον πονηρό Εβραίο με τη γαμψή μύτη ή τον μαύρο κανίβαλο με το ανθρώπινο κόκκαλο δεμένο στα μαλλιά. Έναν εχθρό που ακόμα κι αν δεν το λένε όλοι ανοιχτά, πιστεύουν μέσα τους ότι τους αξίζει ο θάνατος. Ότι φτάσαμε στο “ή αυτοί ή εμείς”.

Άλλωστε όπως είπε και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αλεξάνδρα Δουβαρά “το μόνο ευχάριστο από τις φωτιές, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Με μια λέξη. Ζόφος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top