ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς τέλος οι αυξήσεις σε προϊόντα - «Χρυσάφι» τα χόρτα, τα αγγουράκια και οι ντομάτες - Άνοδος και σε φρέσκα ψάρια

Χωρίς τέλος οι αυξήσεις σε προϊόντα - «Χρυσάφι» τα χόρτα, τα αγγουράκια και οι ντομάτες - Άνοδος και σε φρέσκα ψάρια

Αυξήσεις στις τιμές διάφορων προϊόντων δείχνει το παρατηρητήριο τιμών καταναλωτικών προϊόντων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για τον Ιούλιο 2023, το οποίο παρουσιάζει τη μέση σταθμισμένη τιμή για 250 βασικά καταναλωτικά προϊόντα σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2023.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών, αύξηση της τάξης του 79.5% είδαν τα χόρτα δέσμης, τα οποία από €0.44 το κιλό που πωλούνταν τον Ιούνιο ανήλθαν σε €0.79 τον Ιούλιο.

Επιπλέον, αύξηση της τάξης του 38.3% είδαν τα αγγουράκια θερμοκηπίου, τα οποία από €1.20 το κιλό που πωλούνταν τον Ιούνιο ανήλθαν σε €1.66 τον Ιούλιο.

Άνοδο κατέγραψαν και τα αγγουράκια χωραφιού, τα οποία από €1.44 το κιλό που πωλούνταν τον Ιούνιο ανήλθαν σε €1.76 τον Ιούλιο, σημειώνοντας δηλαδή 22.2% αύξηση.

Αυξημένες είναι και οι ντομάτες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 26.0%, τα με τις τιμές να ανέρχονται στο €1.84 το κιλό τον Ιούλιο σε σχέση με €1.46 που ήταν τον Ιούνιο.

Παράλληλα άνοδο 3.1% στις τιμές τους είδαν και οι φρέσκες πατάτες, οι οποίες από €1.95 το κιλό που πωλούνταν τον Ιούνιο ανήλθαν σε €2.01 τον Ιούλιο.

Όσο αφορά τα φρέσκα ψάρια, μεγάλη άνοδο κατέγραψε το μπαρμπούνι το οποίο από €14.68 το κιλό τον Ιούνιο ανήλθε σε €28.38 τον Ιούλιο, σημειώνοντας έτσι 93.3% αύξηση.

Αύξηση της τάξης του 10.7% κατέγραψε και το μεγάλο χταπόδι, το οποίο από €17.37 το κιλό τον Ιούνιο ανήλθε σε €19.22 τον Ιούλιο.

Δείτε όλες τις αυξήσεις και μειώσεις που κατέγραψαν τα προϊόντα τον Ιούλιο: 


Τα αναλυτικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου μπορείτε να τα δείτε πιο κάτω:

-Χαμηλότερη, ψηλότερη και μέση σταθμισμένη τιμή ανά προϊόν
-Σύγκριση τιμών: Ιούνιος 2023 - Ιούλιος 2023
-Διακύμανση τιμών ανά προϊόν
-Δείκτες τιμών

Στο 8,9% ο πληθωρισμός στον τομέα των τροφίμων

Σημειώνεται ότι, ο πληθωρισμός στον τομέα των τροφίμων ανήλθε την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2023 στο 8,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Το αντίστοιχο ποσοστό πληθωρισμού το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023 ήταν 8,75%.

Επιπλέον, συγκρίνοντας με τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο 2023, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 1,21%, η οποία οφείλεται στην αύξηση τιμών φρέσκων και μεταποιημένων γεωργικών προϊόντων κατά 3,0%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Άμεση επιδότηση εξωδίκων από Αστυνομία - Τι είναι το ‘Photo Radar List’ και πότε αναμένεται να λειτουργήσει

Ιλαρά: «Καμπανάκι» στην Ευρώπη - Τα συμπτώματα, η θεραπεία και η προστασία από τη νόσο – Ποια η κατάσταση στην Κύπρο

Τροχαίο με μοτοσικλετιστές: Δίνει μάχη για τη ζωή 42χρονος - Ανατράπηκε και σύρθηκε στην άσφαλτο

Συναγερμός από τα παλιά: Η ηγετική ομιλία της Αννίτας - Αιχμές στην προηγούμενη ηγεσία-Πυρά στο ΑΚΕΛ -Τα μηνύματα στον Νίκο Χριστοδουλίδη

Αβέρωφ Νεοφύτου - Μαρία Σελίπα: Το τρυφερό στιγμιότυπο τους στη Σαββατιάτικη βόλτα τους

Τα παρατά ο Καραβίδας;Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις ακόμη και αύριο»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις ακόμη και αύριο»

Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις ακόμη και αύριο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον επιμνημόσυνο λόγο του στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, το οποίο τελέστηκε στη Μονή Παναγίας του Μαχαιρά την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top