ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς τέλος οι αυξήσεις σε προϊόντα - «Χρυσάφι» τα χόρτα, τα αγγουράκια και οι ντομάτες - Άνοδος και σε φρέσκα ψάρια

Χωρίς τέλος οι αυξήσεις σε προϊόντα - «Χρυσάφι» τα χόρτα, τα αγγουράκια και οι ντομάτες - Άνοδος και σε φρέσκα ψάρια

Αυξήσεις στις τιμές διάφορων προϊόντων δείχνει το παρατηρητήριο τιμών καταναλωτικών προϊόντων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για τον Ιούλιο 2023, το οποίο παρουσιάζει τη μέση σταθμισμένη τιμή για 250 βασικά καταναλωτικά προϊόντα σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2023.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών, αύξηση της τάξης του 79.5% είδαν τα χόρτα δέσμης, τα οποία από €0.44 το κιλό που πωλούνταν τον Ιούνιο ανήλθαν σε €0.79 τον Ιούλιο.

Επιπλέον, αύξηση της τάξης του 38.3% είδαν τα αγγουράκια θερμοκηπίου, τα οποία από €1.20 το κιλό που πωλούνταν τον Ιούνιο ανήλθαν σε €1.66 τον Ιούλιο.

Άνοδο κατέγραψαν και τα αγγουράκια χωραφιού, τα οποία από €1.44 το κιλό που πωλούνταν τον Ιούνιο ανήλθαν σε €1.76 τον Ιούλιο, σημειώνοντας δηλαδή 22.2% αύξηση.

Αυξημένες είναι και οι ντομάτες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 26.0%, τα με τις τιμές να ανέρχονται στο €1.84 το κιλό τον Ιούλιο σε σχέση με €1.46 που ήταν τον Ιούνιο.

Παράλληλα άνοδο 3.1% στις τιμές τους είδαν και οι φρέσκες πατάτες, οι οποίες από €1.95 το κιλό που πωλούνταν τον Ιούνιο ανήλθαν σε €2.01 τον Ιούλιο.

Όσο αφορά τα φρέσκα ψάρια, μεγάλη άνοδο κατέγραψε το μπαρμπούνι το οποίο από €14.68 το κιλό τον Ιούνιο ανήλθε σε €28.38 τον Ιούλιο, σημειώνοντας έτσι 93.3% αύξηση.

Αύξηση της τάξης του 10.7% κατέγραψε και το μεγάλο χταπόδι, το οποίο από €17.37 το κιλό τον Ιούνιο ανήλθε σε €19.22 τον Ιούλιο.

Δείτε όλες τις αυξήσεις και μειώσεις που κατέγραψαν τα προϊόντα τον Ιούλιο: 


Τα αναλυτικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου μπορείτε να τα δείτε πιο κάτω:

-Χαμηλότερη, ψηλότερη και μέση σταθμισμένη τιμή ανά προϊόν
-Σύγκριση τιμών: Ιούνιος 2023 - Ιούλιος 2023
-Διακύμανση τιμών ανά προϊόν
-Δείκτες τιμών

Στο 8,9% ο πληθωρισμός στον τομέα των τροφίμων

Σημειώνεται ότι, ο πληθωρισμός στον τομέα των τροφίμων ανήλθε την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2023 στο 8,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Το αντίστοιχο ποσοστό πληθωρισμού το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2023 ήταν 8,75%.

Επιπλέον, συγκρίνοντας με τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο 2023, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 1,21%, η οποία οφείλεται στην αύξηση τιμών φρέσκων και μεταποιημένων γεωργικών προϊόντων κατά 3,0%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top