Αύξηση όγκου εργασιών, μείωση αξίας στο λιανικό εμπόριο το πρώτο 6μηνο του 2015

Αύξηση όγκου εργασιών, μείωση αξίας στο λιανικό εμπόριο το πρώτο 6μηνο του 2015

Αύξηση καταγράφηκε στον όγκο κύκλου εργασιών στο Λιανικό εμπόριο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ωστόσο σημειώθηκε μείωση στην αξία του.

Συγκεκριμένα, όπως σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για το μήνα Ιούνιο 2015 μειώθηκε κατά 1,0% και έφτασε στις 87,5 μονάδες (βάση 2010=100) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 0,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.

Από την άλλη, σύμφωνα επίσης με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για τον Ιούνιο 2015 αυξήθηκε κατά 3,9% και έφτασε στις 87,4 μονάδες (βάση 2010=100) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015 ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 2,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE