ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΑΝΔΡΙΑ: Ανθρώπινος παράγοντας προκάλεσε την φωτιά – Κινδύνεψαν δυο κατοικίες!

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΑΝΔΡΙΑ: Ανθρώπινος παράγοντας προκάλεσε την φωτιά – Κινδύνεψαν δυο κατοικίες!

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε (σήμερα 25/8) στις 11:10 το πρωί στην κοινότητα των Μανδριών.

Επίσημη πηγή από το Τμήμα Δασών μας ανέφερε ότι η φωτιά οφείλεται σίγουρα στον ανθρώπινο παράγοντα. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν κυριολεκτικά μάχη με τις φωτιές λόγω των σφοδρών ανέμων.

Συγκεκριμένα στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 50 άνδρες τις Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών, 15 οχήματα, δυο ελικόπτερα καθώς και δυο αεροπλάνα. Συμμετοχή στην κατάσβεση της φωτιάς είχαν και πολίτες οι οποίοι βοήθησαν με  κάθε μέσο που είχαν στην διάθεση τους.

Από την πυρκαγιά κινδύνεψαν δυο κατοικίες στις παρυφές του βουνού χωρίς να υπάρξουν όμως οποιεσδήποτε ζημιές.

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.