Σε κλειστό κύκλο τελέστηκε η κηδεία του Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη

Σε κλειστό κύκλο τελέστηκε η κηδεία του Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη

Σε στενό κύκλο τελέστηκε η κηδεία του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τύπου του, η κηδεία του τελέστηκε σε ένα κοιμητήριο στα περίχωρα της γενέτειράς του, της Αγίας Πετρούπολης.

«Ο αποχαιρετισμός στον Γεβγκένι Βικτόροβιτς έγινε σε κλειστό κύκλο. Όσοι επιθυμούν να τον αποχαιρετίσουν μπορούν να επισκεφθούν το νεκροταφείο Παραχόφσκοε» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας Concord που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Νωρίτερα σήμερα κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Σεβέρνογιε, επίσης στην Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής του επιμελητειακού τμήματος της Βάγκνερ, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ.

Τα πλάνα από ένα βίντεο του πρακτορείου Reuters δείχνουν έναν ιερέα να ψέλνει μπροστά στο φέρετρο, γύρω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς, φίλοι και πρώην συνάδελφοι του Τσεκάλοφ, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν λουλούδια. Κάποιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά που φορούσαν γυαλιά ηλίου, φίλησαν το φέρετρο.

Κάποια άτομα, άγνωστης ταυτότητας, διέταξαν τον φωτορεπόρτερ και τον εικονολήπτη του πρακτορείου να σταματήσουν να τραβούν εικόνες.

Ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε στις 23 Αυγούστου, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, δύο μήνες μετά την εξέγερση της Βάγκνερ που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δύο άλλα κορυφαία στελέχη της Βάγκνερ, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ και ο Ντμίτρι Ούτκιν, τέσσερις σωματοφύλακες του Πριγκόζιν και τα τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν επίσης όταν συνετρίβη το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy 600 στο Τβερ, στα βόρεια της Μόσχας.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος τίθενται εκ νέου προς εξέταση οι πτυχές της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στα κρασοχώρια της Λεμεσού. Πρόκειται για την δεύτερη συνεδρίαση που καταπιάνεται με το θέμα αυτό και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, αναμένεται ότι θα χρειαστεί και τρίτη συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

BEST OF TOTHEMAONLINE