Στη σύλληψη 67 ατόμων που συμμετείχαν σε γάμο ομοφύλων προχώρησαν οι Αρχές στη Νιγηρία

Στη σύλληψη 67 ατόμων που συμμετείχαν σε γάμο ομοφύλων προχώρησαν οι Αρχές στη Νιγηρία

Στην πόλη Γουάρι στην πολιτεία Ντέλτα νοτίως της Νιγηρίας, η νιγηριανή αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο κατά τη διάρκεια ενός γάμου ομοφύλων, που είναι παράνομος στη χώρα, και συνέλαβε 67 ανθρώπους. Όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση των Αρχών, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν για το συμβάν από κάποιο πρόσωπο που γνώριζε για το γεγονός.

Η πληροφορία για την τελετή προέκυψε κατά την διάρκεια ανάκρισης από την αστυνομία, στις 27 Αυγούστου, ενός άνδρα παρενδυσία, ο οποίος ήταν ντυμένος με γυναικεία ρούχα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντέλτα, Εντάφε Μπράιτ. Η ανακοίνωση, ωστόσο, και σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν λέει πότε πραγματοποιήθηκε η έφοδος.

Η παρενδυσία, η δράση κατά την οποία ένα άτομο φοράει ρούχα και άλλα αξεσουάρ που σχετίζονται με το αντίθετο φύλο, δεν είναι παράνομη, αλλά τείνει να μην είναι κοινωνικά αποδεκτή. «Οι αστυνομικοί κατεδίωξαν και συνέλαβαν συνολικά 67 υπόπτους τόσο άνδρες όσο και γυναίκες που φέρεται ότι πραγματοποιούσαν και συμμετείχαν σε μια γαμήλια τελετή ατόμων του ίδιου φύλου», είπε ο Μπράιτ και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες να συλληφθούν και άλλοι που διέφυγαν.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι ένας προσκεκλημένος σε κατάσταση μέθης, ο οποίος συνελήφθη στην διάρκεια της εφόδου, φέρεται ότι βιάστηκε από έναν ύποπτο που στη συνέχεια διέφυγε, σημείωσε ο Μπράιτ.

Στην Νιγηρία, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Αφρικής, η ομοφυλοφιλία θεωρείται γενικώς μη αποδεκτή. Ένας νόμος του 2014 κατά της ομοφυλοφιλίας τέθηκε σε ισχύ, παρά την διεθνή κατακραυγή.

Ο νόμος κατά των ομοφυλοφίλων στην πολυπληθέστερη αυτή χώρα της Αφρικής προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 14 ετών για τους καταδικασθέντες και απαγορεύει τον γάμο ομοφύλων, τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και την συμμετοχή σε οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα ενότητας, ιστορικής μνήμης και συνέχισης του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.