ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wargaming: Αποχωρεί από την Ελληνική με την πώληση των μετοχών της στη Eurobank

Wargaming: Αποχωρεί από την Ελληνική με την πώληση των μετοχών της στη Eurobank

Η Wargaming συμφώνησε την πώληση προς την Eurobank ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας, έναντι €65.9 εκατ., κάτι που αντιστοιχεί σε €2.35 ανά μετοχή. Το ποσοστό αυτό αναλογεί στο 6,8% του συνόλου ή σε 28,023,767 μετοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Wargaming, το τίμημα μπορεί να προσαρμοστεί, μεταξύ άλλων, ανάλογα με την ημερομηνία της ολοκλήρωσης της συναλλαγής και τους όρους της επακόλουθης δημόσιας πρότασης που θα πρέπει η Eurobank να υποβάλει αφού το ποσοστό της στην Ελληνική ξεπεράσει το 30%.

Ταυτόχρονα ταμεία συνταξιοδοτικών παροχών της ανώτατης διεύθυνσης της Wargaming επίσης συμφώνησαν την πώληση ολόκληρου του ποσοστού μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας που κατέχουν, που αντιστοιχεί στο 0.4% ή 1,686,245 μετοχές έναντι €4.0 εκατ., δηλαδή €2.35 ανά μετοχή, με τους ίδιους λοιπούς όρους.

Οι πωλήσεις υπόκεινται στις εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών και θα ολοκληρωθούν μετά την πλήρη εκπλήρωσή τους. Μέχρι τότε η Wargaming και τα ταμεία συνταξιοδοτικών παροχών της ανώτατης διεύθυνσής της θα συνεχίσουν να διατηρούν την πλήρη νομική και πραγματική κυριότητα των μετοχών προς πώληση, καθώς και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές.

«Στόχος της Wargaming με την επένδυσή της στην Ελληνική Τράπεζα ήταν η στήριξη της κυπριακής οικονομίας και η δημιουργία μιας υγιούς τράπεζας, ο οποίος έχει πλήρως επιτευχθεί. Η πώληση της επένδυσης της Wargaming προς την Eurobank, αποτελεί πώληση σε έναν αξιόπιστο αντισυμβαλλόμενο, ο οποίος μπορεί να προσθέσει αξία στην Ελληνική, και όχι σε ένα ευκαιριακό ταμείο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική επένδυση της Wargaming στην Ελληνική ανερχόταν στα €127 εκατ. Η εταιρεία συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας το 2013, αφού η Ελληνική, εν μέσω της τότε οικονομικής κρίσης, ήταν η μοναδική τράπεζα στην Κύπρο που κάλυψε τις κεφαλαιακές της ανάγκες από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς κρατική στήριξη ή και κούρεμα καταθέσεων. Η Wargaming στήριξε όλες τις αυξήσεις κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας κατά την τελευταία δεκαετία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top