Σύμφωνα με ανακοίνωση της Wargaming, το τίμημα μπορεί να προσαρμοστεί, μεταξύ άλλων, ανάλογα με την ημερομηνία της ολοκλήρωσης της συναλλαγής και τους όρους της επακόλουθης δημόσιας πρότασης που θα πρέπει η Eurobank να υποβάλει αφού το ποσοστό της στην Ελληνική ξεπεράσει το 30%.
Ταυτόχρονα ταμεία συνταξιοδοτικών παροχών της ανώτατης διεύθυνσης της Wargaming επίσης συμφώνησαν την πώληση ολόκληρου του ποσοστού μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας που κατέχουν, που αντιστοιχεί στο 0.4% ή 1,686,245 μετοχές έναντι €4.0 εκατ., δηλαδή €2.35 ανά μετοχή, με τους ίδιους λοιπούς όρους.
Οι πωλήσεις υπόκεινται στις εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών και θα ολοκληρωθούν μετά την πλήρη εκπλήρωσή τους. Μέχρι τότε η Wargaming και τα ταμεία συνταξιοδοτικών παροχών της ανώτατης διεύθυνσής της θα συνεχίσουν να διατηρούν την πλήρη νομική και πραγματική κυριότητα των μετοχών προς πώληση, καθώς και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές.
«Στόχος της Wargaming με την επένδυσή της στην Ελληνική Τράπεζα ήταν η στήριξη της κυπριακής οικονομίας και η δημιουργία μιας υγιούς τράπεζας, ο οποίος έχει πλήρως επιτευχθεί. Η πώληση της επένδυσης της Wargaming προς την Eurobank, αποτελεί πώληση σε έναν αξιόπιστο αντισυμβαλλόμενο, ο οποίος μπορεί να προσθέσει αξία στην Ελληνική, και όχι σε ένα ευκαιριακό ταμείο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η συνολική επένδυση της Wargaming στην Ελληνική ανερχόταν στα €127 εκατ. Η εταιρεία συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας το 2013, αφού η Ελληνική, εν μέσω της τότε οικονομικής κρίσης, ήταν η μοναδική τράπεζα στην Κύπρο που κάλυψε τις κεφαλαιακές της ανάγκες από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς κρατική στήριξη ή και κούρεμα καταθέσεων. Η Wargaming στήριξε όλες τις αυξήσεις κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας κατά την τελευταία δεκαετία.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μαχαιρώματα στη Λεμεσό: Εξασφαλίστηκαν στοιχεία εναντίον 49χρονης και καταζητείται - Φαίνεται να είχαν προσωπικές διαφορές
Σπουδές στην Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια - Πώς να μάθετε αν περάσατε
Είχε εξασφαλίσει στέγη για τον άτυχο 37χρονο στην Πάφο το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας
Έστειλε επιστολή στον ΠτΔ η Αννίτα - Εισηγείται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη Χλώρακα
Την Πέμπτη αποφασίζει το Δικαστήριο για κράτηση του 47χρονου που συνελήφθη στη Χλώρακα - Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν
«Μίλησε» η νεκροτομή για τον 54χρονο αρχισμηνία της Εθνικής Φρουράς - Όσα κατέδειξε