ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: «Πλήρως προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα η Κύπρος»

ΥΠΕΞ: «Πλήρως προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα η Κύπρος»

Για την προσήλωση της Κύπρου στο διεθνές δίκαιο και το στόχο για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού ενημερώνει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο πλαίσιο του Άτυπο Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών, Gymnich, που ξεκίνησε σήμερα στο Τολέδο της Ισπανίας.

Προσερχόμενος σήμερα στις εργασίες του Gymnich ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο μετά τις σοβαρές παραβιάσεις του καθεστώτος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός (Νεκρής Ζώνης) από την Τουρκία. Όπως είπε, οι κατοχικές δυνάμεις κινήθηκαν εναντίον και τραυμάτισαν μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενέργεια, όπως πρόσθεσε, που έχει ήδη καταδικαστεί έντονα από τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ.

«Η Κύπρος παραμένει πλήρως προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα και επικεντρώνεται στην επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για το Κυπριακό» τόνισε, υποδεικνύοντας πως κάποιοι άλλοι με ευρωπαϊκές φιλοδοξίες (εννοώντας την Τουρκία) θα πρέπει να κάνουν τις δικές τους επιλογές.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τις ισπανικές αρχές και την ισπανική Προεδρία της ΕΕ για τη φιλοξενία και όλη την προπαρασκευαστική εργασία για το Gymnich και σημείωσε πως στην ατζέντα μεταξύ άλλων βρίσκονται τα θέματα της Ουκρανίας αλλά και της περιοχής Σαχέλ στην Αφρική.

Για την Ουκρανία είπε ότι στο πλαίσιο του Gymnich θα εξεταστεί η συνεκτική προσέγγιση της Ένωσης με στόχο τη μεγιστοποίηση της υποστήριξης προς την Ουκρανία ενώ για την περιοχή Σαχέλ στην Αφρική εξέφρασε καταδίκη για το πρόσφατο πραξικόπημα στη Δημοκρατία του Νίγηρα καλώντας σε αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στη χώρα αλλά και στην άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μπαζούμ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top