ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γέμισε λύματα η πράσινη γραμμή - Κατέρρευσε αγωγός μεταξύ κατεχομένων και νεκρής ζώνης - Ψάχνουν λύση

Γέμισε λύματα η πράσινη γραμμή - Κατέρρευσε αγωγός μεταξύ κατεχομένων και νεκρής ζώνης - Ψάχνουν λύση

Τα ξημερώματα της Τρίτης, 29 Αυγούστου 2023, προέκυψε κατάρρευση σε αγωγό λυμάτων, ο οποίος βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης και των κατεχομένων, και ο οποίος μεταφέρει σημαντική ποσότητα λυμάτων, τόσο από τις ελεύθερες περιοχές όσο και από τα κατεχόμενα προς το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Μια Μηλιά.

Ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των εν λόγω αγωγού, υπήρξε διακοπή της ροής προς το εργοστάσιο λυμάτων στη Μια Μηλιά.

Το ΣΑΛ, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, έλαβε προσωρινά μέτρα και αποκατέστησε τη ροή των λυμάτων προς το Εργοστάσιο Λυμάτων στη Μια Μηλιά το απόγευμα της 30ής Αυγούστου 2023. Παράλληλα, το ΣΑΛ προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης που προέκυψε, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης των όποιων φαινομένων δυσοσμίας παρατηρηθούν στην περιοχή.

Το ΣΑΛ θα προβεί σε επίκαιρη ενημέρωση σε μεταγενέστερο στάδιο και ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Τέλος, το ΣΑΛ ενημερώνει το κοινό ότι, πολύ πριν από το πιο πάνω περιστατικό, είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες, σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου αγωγού (από αμίαντο) με νέο, σύγχρονου τύπου αγωγό, σε όλο το μήκος από τη νεκρή ζώνη μέχρι το εργοστάσιο λυμάτων Μιας Μηλιάς, με στόχο τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας και αξιοπιστίας του αποχετευτικού συστήματος της Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δολοφονία 41χρονης στην Πάφο: Σύλληψη του πρώην συζύγου της - Λεπτομέρειες για την γυναικοκτονία

Δολοφονία 41χρονης στην Πάφο: Σύλληψη του πρώην συζύγου της - Λεπτομέρειες για την γυναικοκτονία

Υπόθεση φόνου με θύμα την Petya Krateva, 41 ετών, από τη Βουλγαρία, μόνιμη κάτοικο Πάφου, διερευνά η Αστυνομία. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, μέλη του ΤΑΕ Πάφου, προχώρησαν στη σύλληψη 48χρονου, πρώην συζύγου του θύματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top