ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίζει για το μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης το ΥΠΑΝ: «Καμία αλλαγή από το 2011»

Διευκρινίζει για το μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης το ΥΠΑΝ: «Καμία αλλαγή από το 2011»

Δεν έχει προβεί σε καμία αλλαγή, από το 2011, στο μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, τονίζει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με στόχο τη σωστή ενημέρωση και την αποφυγή παραπληροφόρησης των γονέων/κηδεμόνων και άλλων ενδιαφερομένων για το μάθημα της Αγωγής Υγείας – Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ανακοινώνει τα ακόλουθα:

  1. Το ΥΠΑΝ δεν έχει προβεί σε καμία αλλαγή που να σχετίζεται με το εν λόγω μάθημα, από το 2011 μέχρι σήμερα. Αυτό που άλλαξε είναι η ψήφιση σχετικής νομοθεσίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2022. Η νομοθεσία αυτή, προνοεί την ένταξη του μαθήματος στο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών, αφού ήταν ήδη ενταγμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα της Προδημοτικής, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου.
  2. Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Εκπαίδευση, το μάθημα διδάσκεται και θα διδάσκεται όπως ακριβώς διδασκόταν εδώ και δώδεκα χρόνια, από το 2011, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. Σημειώνεται ότι ουδέποτε κατά τα δώδεκα αυτά χρόνια, υπήρξε οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα ή καταγγελία.
  3. Σκοπός του μαθήματος είναι η παιδαγωγικά ορθή αντιμετώπιση ζητημάτων υγιούς ζωής και η καλλιέργεια δεξιοτήτων που αφορούν κυρίως στην αυτοπροστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, στην ανάπτυξη υγιών σχέσεων και ορθών συμπεριφορών και στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της μηδενικής ανοχής στη βία και στον εκφοβισμό.
  4. Το μάθημα διδασκόταν και θα διδάσκεται από εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη δεχθεί και θα συνεχίσουν να δέχονται επιμόρφωση για το θέμα, όπως γινόταν τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν στο Λύκειο και τις Τεχνικές Σχολές, ΜΟΝΟ για έξι διδακτικές περιόδους εντός του σχολικού έτους, τυγχάνουν περαιτέρω επιμόρφωσης.
  5. Το περιεχόμενο του μαθήματος έχει ετοιμαστεί, εδώ και δώδεκα χρόνια, από παιδαγωγούς (πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς), με βάση πολλαπλές πηγές, με πλήρη σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της ηλικίας των παιδιών μας. Οποιεσδήποτε αναφορές σε περιεχόμενο που έχει δημοσιευθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ή άλλους φορείς και οργανωμένες ομάδες, δεν αφορούν στο περιεχόμενο του μαθήματος.

Το ΥΠΑΝ διασφαλίζει ότι όλα τα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος όλων των τάξεων και όλων των βαθμίδων έχουν ετοιμαστεί στη βάση επιστημονικών και παιδαγωγικών κριτηρίων και οτιδήποτε περιέλθει στην αντίληψη οποιουδήποτε και είναι εκτός αυτού του πλαισίου, είναι έτοιμο να το αξιολογήσει δεόντως και να πράξει ανάλογα.

Με βάση τα βασικά στοιχεία ενημέρωσης που παρατίθενται πιο πάνω, θεωρούμε αχρείαστη την όποια αναστάτωση για το θέμα, η οποία πηγάζει από παραπληροφόρηση. Το ΥΠΑΝ είναι στη διάθεση όλων για επίλυση αποριών ή απαντήσεις σε ερωτήματα, στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία:

[email protected] (Δημοτική Εκπαίδευση)

[email protected] (Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσόΑνησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top