ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίστες αναμονής: Πόσο μεγάλες είναι τελικά για ραντεβού σε ειδικούς γιατρούς; - Πού εντοπίζεται το πρόβλημα

Λίστες αναμονής: Πόσο μεγάλες είναι τελικά για ραντεβού σε ειδικούς γιατρούς; - Πού εντοπίζεται το πρόβλημα

Συχνά είναι τα παράπονα πολιτών ότι σε ειδικούς γιατρούς εντός ΓεΣΥ μπορεί να κλείσουν ραντεβού μετά από δύο ή και τρεις μήνες.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline η Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Έφη Καμμίτση, «ο Οργανισμός δεν διατηρεί αρχεία των ραντεβού ούτε μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στο κάθε ιατρείο, αλλά μπορούν να δουν πότε εκτελούνται τα παραπεμπτικά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΥ, κατά μέσο όρο για όλες τις ειδικότητες, το 85% των παραπεμπτικών εκτελούνται εντός ενός μηνός.

Το πρόβλημα με τους πολλούς μήνες αναμονής φαίνεται να εντοπίζεται σε συγκεκριμένους γιατρούς οι οποίοι είναι δημοφιλής. «Σε κάποιες ειδικότητες υπάρχουν πολλοί γιατροί και θα μπορούσε ο πολίτης να επισκεφτεί κάποιον άλλον που θα του δώσει ραντεβού σε πιο σύντομη ημερομηνία», σημείωσε η Έφη Καμμίτση.

«Υπάρχουν σίγουρα ειδικότητες στις οποίες δεν έχουμε πολλούς γιατρούς που η εκπλήρωση του 85% των παραπεμπτικών ξεπερνάει τον ένα μήνα ενώ υπάρχουν και ειδικότητες που υπάρχουν περισσότεροι γιατροί που εκτελούνται στις 20 μέρες», σημείωσε η Έφη Καμμίτση. Συγκεκριμένα, στους αλλεργιολόγους όπου υπάρχουν 1-2 γιατροί ο μέσος όρος για να φτάσει το 85% είναι 2-3 μήνες, στους ενδοκρινολόγους 40 μέρες, στους ακτινολόγους 35 μέρες και στους γαστρεντερολόγους λίγο περισσότερο από ένα μήνα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Έγκωμη: Επιβεβαιώθηκαν οι παράνομες μετατροπές στα διαμερίσματα - Οι άδειες που είχε τελικά το υποστατικό

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Συγκλονίζει ο Αντρέας που έχασε το χέρι του από αιγυπτιακή χειροβομβίδα - «Έβγαλαν αναξιόπιστους 10+ μάρτυρες, σας θυμάμαι όλους έναν έναν»

Λώρης Λοϊζίδης: Η τρυφερή φωτογραφία που ανάρτησε με τις κορούλες του - «7 χρόνια ευλογία»

Πέρετζ-Ντε Λούκας: Το πάνε σε πολιτικά δικαστήρια… ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top