ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Μέχρι τον Ιούλιο του 2024 θα ολοκληρωθεί η υλοποίησή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

ΠτΔ: «Μέχρι τον Ιούλιο του 2024 θα ολοκληρωθεί η υλοποίησή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

«Η Κυβέρνηση έχει ιεραρχήσει την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητές της», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα 70χρονα του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε ο ΠτΔ, αυτή η μεταρρύθμιση θα εξυπηρετήσει καλύτερη τις ανάγκες των πολιτών

«Η όλη πορεία των εργασιών μέχρι σήμερα μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πως μέχρι τον Ιούλιο του 2024 θα ολοκληρωθεί η υλοποίησή της, ειδικότερα, επειδή βρισκόμαστε σε αυτή την εκδήλωση, σε σχέση με τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας», πρόσθεσε.

Αυτούσιος ο χαιρετισμός του ΠτΔ:

«Η Κυβέρνηση έχει ιεραρχήσει την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητές της

Το βραβείο που μόλις έλαβα είναι εκ μέρους της προηγούμενης διακυβέρνησης, είναι εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας γιατί πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σημαντική δουλειά που έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Φυσικά η πρόκληση είναι μπροστά μας, είναι ενώπιον μας η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι μια από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι στην αποψινή εκδήλωση του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, το οποίο συμπληρώνει αισίως 70 χρόνια πορείας και προσφοράς προς τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Μέσα από τη μακρόχρονη αυτή πορεία, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας κατάφερε, με επίπονη εργασία, στοχοπροσήλωση και υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών, να ανανεώσει και να εξορθολογήσει το δίκτυο ύδρευσης της πρωτεύουσας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που είναι και το βασικό ζητούμενο της αποστολής του. Η προσφορά σας, η προσφορά του Συμβουλίου σε μία πόλη, όπως η Λευκωσία, η οποία διαχρονικά πλήττεται από ανομβρία και ξηρασία, λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, αντιλαμβάνεστε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Στη Λευκωσία λοιπόν, όπου η κάθε σταγόνα νερού μετρά βλέπουμε με ικανοποίηση το ποσοστό διαρροών να μειώνεται σημαντικά και να τροχοδρομούνται υδατικά έργα ουσίας, όπως η ανέγερση νέων σύγχρονων υδατοδεξαμενών που η πρωτεύουσα τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Είμαι σίγουρος ότι η εξαιρετική δουλειά θα συνεχιστεί και από τον νέο Επαρχιακό Οργανισμό, ο οποίος θα συσταθεί τον Ιούλιο του 2024 στη βάση του σχετικού νόμου, όπως αυτός έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, με βάση τον νόμο θα μετατραπεί σε τμήμα ύδρευσης του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας με διοικητικά όρια όλη την Επαρχία. Και ως εκ τούτου η νέα πρόκληση, θα είναι η συνέχιση του σημαντικού έργου της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης του αστικού ιστού και της υπαίθρου.

Η όλη πορεία του Συμβουλίου μέχρι σήμερα μάς επιτρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας έχει καταστεί ένας Οργανισμός σύγχρονος που με αφοσίωση, γνώση, εξωστρέφεια και σωστή διαχείριση μπορεί να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις, και σίγουρα θα παρουσιαστούν προκλήσεις, σε αυτό το ραγδαία μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους της Πολιτείας τις θερμές μου ευχαριστίες και προς το Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο, το οποίο συστάθηκε για να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση, όπως και προς τον διαχειριστή έργου της μεταρρύθμισης, του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας για τη μέχρι σήμερα πορεία ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης.

Η Κυβέρνηση έχει ιεραρχήσει την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητές της, αφού, ανάμεσα σε άλλα, θεωρούμε ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα εξυπηρετήσει καλύτερη τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Η όλη πορεία των εργασιών μέχρι σήμερα μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πως μέχρι τον Ιούλιο του 2024 θα ολοκληρωθεί η υλοποίησή της, ειδικότερα, επειδή βρισκόμαστε σε αυτή την εκδήλωση, σε σχέση με τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση και φυσικά το προσωπικό του Συμβουλίου για την άρτια εργασία και τα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα που μας κάνουν όλους πραγματικά περήφανους. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι, επιδεικνύοντας τον ίδιο ζήλο, την ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς και να σημειώνει επιτυχίες.

Να σας διαβεβαιώσω σε συνέχεια των αναφορών του Υπουργού Εσωτερικών, αλλά και του Υπουργού Γεωργίας, ότι από πλευράς Κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό σας, στηρίζοντας ουσιαστικά τις δικές σας προσπάθειές και παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στη σημαντική σας αποστολή.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, αυτό το ταξίδι για ακόμη περισσότερα χρόνια προσφοράς, θέτοντας νέους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, καινούργια έργα και ένα ξεκάθαρο όραμα, πάντα προς την κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης των αναγκών του πολίτη, που στο τέλος της ημέρας είναι και η βασική προτεραιότητα για όλους μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top