Αυτή είναι η Νο1 συνήθεια που καταστρέφει τις ερωτικές σχέσεις και οδηγεί στο χωρισμό!

Αυτή είναι η Νο1 συνήθεια που καταστρέφει τις ερωτικές σχέσεις και οδηγεί στο χωρισμό!

Μια συχνή συνήθεια των ζευγαριών μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τη σχέση και οι επιστήμονες το επιβεβαιώνουν!Τι κάνεις εσύ όταν μαλώνεις με τον καλό/η σου;

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πολλές φορές απομακρύνονται και γίνονται ψυχροί όταν προκύπτουν σημαντικές ή ασήμαντες διαφωνίες. Σύμφωνα με νέα μελέτη το λεγόμενο «παιχνίδι της σιωπής» ακολουθεί συχνά ένα μοτίβο απαίτησης/απόσυρσης, δηλαδή ο ένας εκ των δύο συντρόφων απαιτεί, κριτικάρει ή παραπονιέται ενώ ο άλλος αποσύρεται παθητικά και αμυντικά.

Αναλύοντας 74 παλαιότερες μελέτες σχετικά με το φαινόμενο αυτό, οι ερευνητές κατάφεραν να κατανοήσουν καλύτερα τι συμβαίνει στη σχέση όταν αυτή η συνήθεια μπαίνει για τα καλά στη ζωή των ζευγαριών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μοτίβο απαίτησης/απόσυρσης είναι εξαιρετικά συχνό και επηρεάζει το άτομο τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Η τακτική αυτή φάνηκε να συνδέεται με το αυξημένο στρες, την κατάθλιψη, τις αυξημένες πιθανότητες χωρισμού και διαζυγίου αλλά και με τη σωματική βία. Η αρνητική επίδραση είναι αισθητή ασχέτως ποιο από τα δύο φύλα επιτίθεται και ποιο παραμένει παθητικό.

Η επίλυση οποιασδήποτε διαφωνίας απαιτεί σαφώς ωριμότητα, ψυχραιμία και εποικοδομητική συζήτηση, ώστε να εκθέσει καθεμιά από τις δύο πλευρές τις ενστάσεις της και να βρεθεί εν τέλει μια μέση λύση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

Χωρίς ενεργά μέτωπα φωτιάς ξημέρωσε σήμερα η Λεμεσός, ωστόσο ο φόβος για επικίνδυνες αναζωπυρώσεις παραμένει έντονος. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων κοινοτήτων πέρασαν ακόμη μία νύχτα χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, την ώρα που καταγράφονται καταγγελίες για πλιάτσικο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και υποστατικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE