ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκ νέου διαβεβαίωση στήριξης στα ψηφίσματα για την Κύπρο από το ΗΒ

Εκ νέου διαβεβαίωση στήριξης στα ψηφίσματα για την Κύπρο από το ΗΒ

Αφορμή στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών να επαναβεβαιώσει τη στήριξη του Λονδίνου στα ψηφίσματα και στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, έδωσε επιστολή της ομογενειακής οργάνωσης Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων προς τον Υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Σε απαντητική επιστολή από αξιωματούχο του αρμόδιου τμήματος του Foreign Office προς την οργάνωση αναφέρεται αρχικά ότι αναγνωρίζεται από τη βρετανική πλευρά «πως το στάτους κβο στην Κύπρο δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες για τους Κύπριους και πως τα γεγονότα του 1974 συνεχίζουν να ρίχνουν μια μακριά σκιά πάνω από το νησί».

Στη συνέχεια δίνεται εκ νέου η διαβεβαίωση ότι «το ΗΒ στέκει σταθερά ευθυγραμμισμένο με τις διεθνείς αντιδράσεις σε αυτά τα ζητήματα, περιλαμβανομένων των συναφών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ΗΕ, τα οποία συνεχίζουμε να στηρίζουμε».

Γίνεται δε αναφορά στην έκδοση δήλωσης προς τον Τύπο στις 12 Ιουλίου από τη βρετανική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην οποία τονιζόταν η σημασία της εφαρμογής των ψηφισμάτων του Συμβουλίου.

Η επιστολή καταλήγει με τη δήλωση πως το ΗΒ εξακολουθεί να πιστεύει ότι μία δίκαιη και με διάρκεια λύση είναι «ο καλύτερος τρόπος» επίλυσης των δυσκολιών που προκαλούνται από τη διαίρεση του νησιού, καθώς και ότι «η δέσμευσή μας στην υποστήριξη των ΗΕ να επιτύχει αυτή τη λύση παραμένει ακλόνητη και ως εγγυήτρια δύναμη και φίλος όλων των μερών συνεχίζουμε να συνδιαλεγόμαστε με όλες τις πλευρές ώστε να ενθαρρύνουμε την ευελιξία που απαιτείται για την επανέναρξη των συνομιλιών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top