ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας να μη δημιουργηθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της νεκρής ζώνης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας να μη δημιουργηθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της νεκρής ζώνης»

Ο δικός μας στόχος είναι να μη δημιουργηθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της νεκρής ζώνης ή να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα για τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση στην Αραδίππου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς για τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας- Τουρκίας, είπε ότι «δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνάντησης, θα ενημερωθούμε, ενδεχομένως και απόψε.

Οποιαδήποτε βελτίωση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία θεωρώ ότι είναι κάτι που βοηθά και τη δική μας προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών και επίλυση του Κυπριακού. Από κει και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι η επίλυση του Κυπριακού, η πρόοδος προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών θα είναι καθοριστικής σημασίας και στο να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και αυτή είναι μια θέση που εξέφρασε και ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός».

Ερωτηθείς για το θέμα της Πύλας, ο Πρόεδρος είπε ότι «για το θέμα της Πύλας βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες διεργασίες, δεν υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο δικός μας στόχος είναι να μη δημιουργηθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της νεκρής ζώνης όπως αυτή έχει καθοριστεί από το 1974 ή να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα για τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις».

Εξάλλου, ερωτηθείς αν είχε σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μίλησε τηλεφωνικώς με την Υπουργό Δικαιοσύνης σε δύο περιπτώσεις για θέματα που την απασχολούν.

Σε ερώτηση αν τέθηκαν ενώπιον του παραιτήσεις, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν έχω να αναφέρω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Εκείνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι πώς αντιμετωπίζουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα που δεν λέγεται Μεταναστευτικό, αλλά λέγεται Διασφάλιση Δημόσιας Τάξης. Έχω μιλήσει πολλές φορές για το Μεταναστευτικό, είναι προτεραιότητα η αντιμετώπιση του από πλευράς Κυβέρνησης, σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών είχε την ευκαιρία να αναφέρει όλα αυτά που κάναμε τους τελευταίους έξι μήνες, περισσότερα άτομα φεύγουν από τη χώρα μας από αυτούς που έρχονται, έχει αυξηθεί ο αριθμός εξέτασης των σχετικών αιτήσεων, ενισχύονται σημαντικά όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά το θέμα της δημόσιας ασφάλειας, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες για όλα όσα πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε σε αυτή η βασική υποχρέωση του κράτους, να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Κληθείς να πει αν έδωσε νέες οδηγίες σήμερα στην Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «όχι, συζητήσαμε γενικότερα για κάποια θέματα που άπτονται του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Viral το «εκατοστάρι» του πάτερ Ηρακλείδιου στο Παραλίμνι – Έτσι έφερε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης – Δείτε βίντεο



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top