Ηνωμένο Βασίλειο: Μαθήματα εξ αποστάσεως εξαιτίας της κρίσης σχολικών κτιρίων – Δημοσιεύτηκε η λίστα των σχολείων

Ηνωμένο Βασίλειο: Μαθήματα εξ αποστάσεως εξαιτίας της κρίσης σχολικών κτιρίων – Δημοσιεύτηκε η λίστα των σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε την πολυαναμενόμενη λίστα με τα επικίνδυνα σχολεία που παραμένουν κλειστά.

Περισσότερα από 10 σχολεία του Λονδίνου περιλαμβάνονται στη λίστα, μεταξύ των συνολικά 147 σχολείων που έχουν πληγεί από το σκυρόδεμα που καταρρέει, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύθηκε σήμερα (Τετάρτη 6/9/23).

Η λίστα δείχνει ότι οι μαθητές τουλάχιστον 24 σχολείων σε όλη την Αγγλία θα λάβουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της συγκεκριμένης κρίσης, με τέσσερα σχολεία να μεταβαίνουν πλήρως σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το Ενισχυμένο Αυτόκλειστο Αεριζόμενο Τσιμέντο (RAAC) είναι ένα ελαφρύ, εύχρηστο μεν οικοδομικό υλικό, αλλά με μικρή διάρκεια ζωής, που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην κατασκευή σχολείων μετά του 1950-1990 αλλά τώρα εκτιμάται ότι κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Σε περισσότερα από 100 σχολεία και κολέγια ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας να κλείσουν εν μέρει ή πλήρως τα κτίρια ακριβώς τη στιγμή που οι μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο υπουργός για τα Σχολεία Νικ Γκιμπ είπε ότι η κατάρρευση μιας δοκού που είχε θεωρηθεί ασφαλής, πυροδότησε μια επείγουσα επανεξέταση για το εάν τα κτίρια με το RAAC θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά.

«Επισπεύδουμε τις έρευνες και παροτρύνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς να μας πουν τι γνωρίζουν για το Raac, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι ρυθμίσεις είναι ασφαλείς», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Τζίλιαν Κίγκαν.

Στην πρώτη συνεδρίαση Ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό μετά την θερινή διακοπή της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Ρίσι Σούνακ αντιμετώπισε ερωτήσεις για την κρίση με τα σχολικά κτίρια από τους βουλευτές, ενώ ο ηγέτη των Εργατικών παρομοίασε την αντίδραση της κυβέρνησης με αυτήν ενός «ανειλικρινή οικοδόμου» .

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κρίση είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα 13 χρόνων περικοπών, ημιτελών εργασιών και πρόχειρης πολιτικής», είπε ο Κιρ Στάρμερ.

Ο κ. Σουνάκ απάντησε λέγοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί και λέει ότι δεν θα ζητήσει «καμία συγγνώμη» που ενήργησε εγκαίρως ενόψει των «νέων πληροφοριών». Πρόσθεσε δε, ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των σχολείων δεν επηρεάζεται από το RAAC.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE