ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύντομα ηλεκτρονικές πινακίδες στον αυτοκινητόδρομο - Πότε θα τεθούν σε λειτουργία - Που θα βρίσκονται

Σύντομα ηλεκτρονικές πινακίδες στον αυτοκινητόδρομο - Πότε θα τεθούν σε λειτουργία - Που θα βρίσκονται

Ακόμα ένα μέτρο για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που «ταλανίζει» καθημερινά τους πολίτες θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Πρόκειται για ηλεκτρονικές πινακίδες, οι οποίες θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του αυτοκινητόδρομου, με σκοπό την ενημέρωση των πολίτων.

Πότε θα τεθούν σε λειτουργία

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκτελεστικός Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων και Συντονιστής του έργου, Αριστοτέλης Σάββα, ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί τέσσερις ηλεκτρονικές πινακίδες, με τις τρεις να έχουν ήδη ηλεκτρισμό και να είναι σε πλήρη λειτουργήσιμη κατάσταση.

«Αναμένεται σύντομα και η σύνδεση της τελευταίας 4ης πινακίδας με την ΑΗΚ. Όσον αφορά τις τρεις που έχουν ηλεκτρισμό θα ξεκινήσουμε να τις δουλεύουμε μέσα στον Οκτώβριο, κατόπιν που θα έχουμε συμφωνήσει τον τρόπο διαχείρισης των μηνυμάτων που θα στέλνονται», επεσήμανε ο κ. Σάββα.

Ο κ. Σάββα ανέφερε πως, για να ξεκινήσει η λειτουργία των πινακίδων, πρέπει να συμφωνηθεί ο τρόπος διαχείρισης τους, δηλαδή τα μηνύματα που θα αποστέλνονται, σε συνεννόηση πάντα με την Αστυνομία.

«Οι πινακίδες έχουν σκοπό την ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών για το τι γίνεται στον δρόμο μπροστά τους δηλαδή για παράδειγμα αν υπάρχουν ουρές ή κάποιο ατύχημα κτλ.», πρόσθεσε.

Που βρίσκονται

Σχετικά με τα σημεία που τοποθετήθηκαν οι ηλεκτρονικές πινακίδες, ο κ. Σάββα ανέφερε πως οι δύο από τις τέσσερις πινακίδες, βρίσκονται περίπου δύο χιλιόμετρα νότια της συμβολής των αυτοκινητοδρόμων Λάρνακας και Λεμεσού, με κατεύθυνση προς Λευκωσία. Σε αυτές μπορούν να προβάλλονται μηνύματα για ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών που θα αφορούν το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α1 από την συμβολή μέχρι την είσοδο της Λευκωσίας.

Η τρίτη πινακίδα βρίσκεται αμέσως μετά τον ζυγιστικό σταθμό Λατσιών, με κατεύθυνση προς τη Λευκωσία, ενώ η τέταρτη πινακίδα βρίσκεται απέναντι, μετά τον ζυγιστικό σταθμό Λατσιών, με κατεύθυνση προς Λεμεσό και Λάρνακα, δηλαδή στο τμήμα των έξι λωρίδων όπου είναι κοινός ο αυτοκινητόδρομος.

Λωρίδα για λεωφορεία στην είσοδο της Λευκωσίας και «Park & Ride»

Υπενθυμίζεται ότι, με σκοπό την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, από τις 4/9 λειτουργεί αποκλειστική λωρίδα για λεωφορεία στην είσοδο της Λευκωσίας, συγκεκριμένα από τον κυκλικό κόμβο Βιομηχανικής Στροβόλου - Καλαμών μέχρι τα φώτα του «Καλησπέρα».

Συγκεκριμένα, η νέα λεωφορειολωρίδα που διέρχεται μέσα από τον κυκλικό κόμβο της Βιομηχανικής περιοχής Στροβόλου συνδέεται με την υφιστάμενη λεωφορειολωρίδα στη Λεωφόρο Καλαμών και εξυπηρετεί τον Σταθμό Λεωφορείων του Γενικού Νοσοκομείου, τον Σταθμό Αλάμπρας που είναι και “Park and Ride”, τις Υπεραστικές διαδρομές από άλλες πόλεις, όπως επίσης και ιδιωτικά λεωφορεία που μεταφέρουν υπαλλήλους, μαθητές, τουρίστες, ταξιδιώτες από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, κτλ..

Σημειώνεται ότι η λεωφορειολωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Α1 θα εξυπηρετεί και την λειτουργία του «Park and Ride» στο Στάδιο ΓΣΠ από την 7η Σεπτεμβρίου.

Με την υπηρεσία Park and Ride, όσοι επιθυμούν μπορούν να παρκάρουν στο στάδιο ΓΣΠ και από εκεί να παίρνουν δωρεάν λεωφορείο για να κατευθυνθούν στο κέντρο της Λευκωσίας.

Όσο αφορά την διαδρομή, το λεωφορείο θα περνάει από την Λεωφόρο Λεμεσού, θα κατευθύνεται προς Λεωφόρο Μακαρίου και θα περνάει από το Υπουργείο Οικονομικών πριν καταλήξει στην πλατεία Σολωμού.

Τονίζεται ότι η στάθμευση και η μεταφορά θα είναι δωρεάν, με τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται Δευτέρα - Παρασκευή από το ΓΣΠ κάθε 12 λεπτά τις ώρες αιχμής, στις υπόλοιπες περιόδους ανά μισή ώρα, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 να μεταβαίνουν στο κέντρο της πόλης.

Αναλυτικά οι στάσεις διαδρομής:

- Στάδιο Γ.Σ.Π
- Φώτα Καλησπέρα
- Αρχηγείο Αστυνομίας
- Λεωφόρος Λεμεσού
- Λεωφόρος Μακαρίου (3 στάσεις)
- Υπουργείο Οικονομικών
- Ομήρου
- Λεωφόρος Μακαρίου (2 στάσεις)
- Α΄ Τεχνική Σχολή
- Alpha Bank
- Μελκονιάν
- Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
- Φώτα Καλησπέρα
- Στάδιο Γ.Σ.Π

Αναλυτικά το ωράριο από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από το ΓΣΠ:

-06:00 - 07:00 κάθε 12 λεπτά
-07:00 - 08:10 κάθε 14 λεπτά
-08:10 - 09:10 κάθε 12 λεπτά
-09:10 - 10:10 κάθε 20 λεπτά
-10:10 - 13:10 κάθε 30 λεπτά
-13:10 - 15:10 κάθε 12 λεπτά
-15:10 - 15:40 κάθε 30 λεπτά

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Μετεκλογικό… ξύλο: Επιτέθηκαν κατά στελέχους του επιτελείου του Φ. Φαίδωνος για μια… ανάρτηση

Τεράστια απερισκεψία - Έδωσαν λάθος γραπτό σε μαθητές – Έκαναν παρατήρηση στη μαθήτρια που το εντόπισε

Αγγελική Ηλιάδη: Άγνωστος της επιτέθηκε στο δρόμο ενώ δίπλα της βρισκόταν ο γιος της - ΒίντεοΣτελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top