Αν έπειτα από μία συζήτηση υπάρχει ένα κλίμα απομάκρυνσης και έχετε αναρωτηθεί: «Φταίει κάτι που είπα;», οι πιθανότητες δείχνουν πως ήταν όντως κάτι που είπατε. Η επικοινωνία με τον σύντροφό μας μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση. Ίσως να έχετε τις καλύτερες προθέσεις και να θέλετε μόνο να έρθει ο αγαπημένος σας πιο κοντά σας, αλλά ο τρόπος που επιλέγετε να πείτε την αλήθεια σας και να εκφράσετε όσα έχετε στο μυαλό σας μπορεί να προκαλεί, χωρίς να το θέλετε, ρήξη στη σχέση σας.
Ωστόσο, για μια σχέση ανοιχτή, ειλικρινή και πραγματικά ευτυχισμένη, πρέπει να μιλάτε με τον σύντροφό σας – ακόμη και για θέματα στα οποία δεν συμφωνείτε. Προετοιμαστείτε για τις καθημερινές εύκολες ή δύσκολες συζητήσεις, αποφεύγοντας ερωτήσεις που κάνουν τον συνομιλητή σας να νιώθει αμυντικός ή φοβισμένος απέναντί σας και τελικά να μην σας λέει όλη την αλήθεια.
Ακολουθούν τρεις ερωτήσεις που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο σύντροφό σας – αν θέλετε η σχέση σας να διαρκέσει, όπως τις παρουσιάζουν στο yourtango οι relationship expert Susie and Otto Collins:
«Γιατί δεν κάνεις αυτό πια;» ή «Γιατί δεν είσαι όπως τότε;»
Είναι χρήσιμο να μιλάτε για συγκεκριμένες συμπεριφορές με τον σύντροφό σας, αλλά όταν χρησιμοποιείτε κατηγορηματικό τόνο και ισχυρίζεστε ότι αυτό που επιθυμείτε δεν συμβαίνει ποτέ ή δεν συμβαίνει πια, τον βάζετε σε θέση άμυνας. Συνήθως δεν είναι αλήθεια και αντί να πετύχετε τον σκοπό σας ίσως γίνεστε φορτική. Φροντίστε να το αναγνωρίζετε όταν ο σύντροφός σας κάνει αυτό που σας αρέσει και εκτιμάτε – ακόμη και αν δεν συμβαίνει τόσο συχνά όσο θα θέλατε. Φράσεις όπως «Μου αρέσει όταν μου κρατάς το χέρι καθώς περπατάμε παρέα» ή «Χαίρομαι όταν συμμετέχεις στις ευθύνες του σπιτιού», θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
«Με παχαίνει αυτό το ρούχο;»
Μπορεί πλέον να μην το σκέφτεστε ή να νιώθετε πως πρόκειται για μια παρωχημένη ερώτηση, αλλά πιθανόν να έχετε θέσει τη συγκεκριμένη ερώτηση στον σύντροφό σας στο παρελθόν. Συνήθως αφορά εσάς τις ίδιες και τις δικές ανασφάλειες, ενώ δεν υπάρχει μία «ασφαλής» απάντηση που μπορεί να σας δώσει. Ό,τι κι αν πει ο σύντροφός σας, θα εξακολουθείτε να αισθάνεστε αμήχανα και άσχημα, αν αυτή είναι η πεποίθηση που έχετε για τον εαυτό σας μέσα στο συγκεκριμένο ρούχο. Είναι λογικό να θέλετε να ξέρετε ότι είστε ελκυστική για τον σύντροφό σας, αλλά δεν θα μπορέσετε να ακούσετε (ή να πιστέψετε) ένα κομπλιμέντο αν δεν το νιώσετε πρώτα εσείς οι ίδιες. Η αυτοεκτίμηση και η υγιής εικόνα του σώματος είναι κορυφαίες προτεραιότητες για μια ευτυχισμένη και στενή σχέση.
«Τι έχεις;»
Είναι απογοητευτικό όταν ο άνθρωπος που αγαπάμε «αποσύρεται» και απομακρύνεται από εμάς χωρίς εμφανή λόγο. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να μοιάζει με απόρριψη απέναντί μας, αλλά αντί να απαιτούμε να μάθουμε τι συμβαίνει είναι καλύτερα να δώσουμε λίγο χρόνο και στη συνέχεια με ηρεμία να συζητήσουμε για να μάθουμε τι συμβαίνει. Ίσως, βαθιά μέσα σας, γνωρίζετε ήδη που οφείλεται αυτή η διάθεση ή συμπεριφορά του άλλου, μα το παραβλέπετε. Διαφορετικές ερωτήσεις και φράσεις όπως: «Μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω;» ή «Σ’ αγαπώ και είμαι εδώ για ν’ ακούσω αν θέλεις να μιλήσεις» είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε τον συνομιλητή σας να «ανοιχτεί» απέναντί σας.
ΠΗΓΗ: marieclaire
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νεκρός ο 34χρονος στην Ξυλοτύμπου - Αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απόπειρας φόνου τα δυο αδέλφια
Υπουργικό: Ενέκρινε νομοσχέδιο για τον διορισμό Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα
Δεύτερο θύμα από την κακοκαιρία Daniel: Νεκρή 87χρονη - Πλημμύρες και εκκενώσεις χωριών
Προσιτή κατοικία: Περιμένει το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Εσωτερικών ο ΚΟΑΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου - Ο βίος του Αγίου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις