Σεισμός στο Μαρόκο: Υπάρχουν Κύπριοι που χρειάζονται βοήθεια; Τί λένε αρμόδιες πηγές

Σεισμός στο Μαρόκο: Υπάρχουν Κύπριοι που χρειάζονται βοήθεια; Τί λένε αρμόδιες πηγές

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαρόκο που να χρειάζονται βοήθεια μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε περιοχή της χώρας το βράδυ της Παρασκευής (8/9).

Σύμφωνα με πληροφόρηση του ΚΥΠΕ από αρμόδιες πηγές, κανείς Κύπριος δεν έχει εντοπιστεί στην πλατφόρμα connect2cy από το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ που να έχει δηλώσει ότι βρίσκεται στο Μαρόκο. Στην αφρικανική χώρα διαμένει μόνιμα αριθμός Κυπρίων που είναι παντρεμένοι με υπηκόους του Μαρόκου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Την επικοινωνία ανέλαβε η αρμόδια Πρεσβεία της ΚΔ στη Λισαβόνα και ο Πρέσβης εκεί βρίσκεται σε επαφή με τους δύο Επίτιμους Προξένους της Δημοκρατίας σε Μαρακές και Καζαμπλάνκα.

Όσοι βρίσκονται στο Μαρόκο και χρειάζονται βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στον αριθμό 97775998.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τον Λίβανο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Τζοζέφ Αούν, για μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας, σε μια περίοδο, όπου η συνεργασία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.