ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία στέλνει 56 διασώστες για τις έρευνες στα συντρίμμια στο Μαρόκο

Η Ισπανία στέλνει 56 διασώστες για τις έρευνες στα συντρίμμια στο Μαρόκο

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα (10/9) ότι αποστέλλει στο Μαρόκο αεροπορικώς ομάδα διάσωσης από 56 άτομα με τέσσερις σκύλους, ανταποκρινόμενη στο επίσημο αίτημα βοήθειας της Ραμπάτ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ισπανικού Υπουργείου Άμυνας στην πλατφόρμα X, το στρατιωτικό αεροσκάφος Α400 με την ομάδα διάσωσης απογειώθηκε από τη Σαραγκόζα για το Μαρακές για «να βοηθήσει στην έρευνα και διάσωση επιζώντων από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα».

Οι διασώστες είναι μέλη της Στρατιωτικής Μονάδας Εκτάκτου Ανάγκης της Ισπανίας, ένα ένοπλο σώμα που δημιουργήθηκε για ταχεία παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, όπως δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς.

Η ίδια μονάδα είχε σταλεί και στην Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά τον καταστροφικό σεισμό, όπου διέσωσε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων μία μητέρα με τα δύο παιδιά της, όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας.

Ο ισχυρότερος σεισμός που έχει πλήξει το Μαρόκο, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2.012 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 2.000, πολλοί από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Ο Ισπανός Υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι η βοήθεια προς το Μαρόκο «είναι ένδειξη αλληλεγγύης και της φιλίας που ενώνει τους λαούς Ισπανίας και Μαρόκο».

ΗΠΑ και Γαλλία έχουν επίσης εκφράσει ετοιμότητα να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια, αναμένουν όμως επίσημο αίτημα από πλευράς της πληγείσας χώρας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top