ΠΑΡΑ-THEMA

Κυβέρνηση Συναγερμού ή «όχι» με Χριστοδουλίδη;

Κυβέρνηση Συναγερμού ή «όχι» με Χριστοδουλίδη;

Κακά τα ψέματα -και όσοι δεν το παραδέχονται, είτε «στρουθοκαμηλίζουν», είτε «κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους»- στον Δημοκρατικό Συναγερμό αυτή τη στιγμή πέραν της ηγεσίας υπάρχουν δύο ακόμα μεγάλα κεφάλαια. Ο Αναστασιάδης και Αβέρωφ. Αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές τάσεις με αποτέλεσμα, τόσο τα ηγετικά στελέχη του Συναγερμού, αλλά ακόμα σε μεγαλύτερο βαθμό ο κόσμος, να είναι συγκεχυμένος και να μην έχει σαφή κατεύθυνση. 

Όλοι υποστηρίζουν ότι «κόπτονται» για το καλό του τόπου. Εάν αυτό αληθεύει, τότε πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρες αποφάσεις και να δοθούν άμεσες λύσεις.  

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εδώ και έξι μήνες βρίσκεται στην αντιπολίτευση με συνεδριακή απόφαση, όμως δεν έχει δείξει πραγματικά αντιπολιτευτική πολιτική με «σκληρό λόγο» και τάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υπαίτια απαραίτητα η Πρόεδρος του κόμματος, η οποία βρίσκεται στο μέσο διαφόρων τάσεων τις οποίες προσπαθεί να συγκεράσει.  

Οι ξεκάθαρες λύσεις -σχεδόν πάντα-, είναι οι πιο σωστές. Ως εκ τούτου, ο Συναγερμός για το καλό του τόπου αλλά και του κόμματος, οφείλει να αποφασίσει πως θα πορευτεί. 

Είτε θα είναι μια «light» αντιπολίτευση, είτε θα είναι μια «σκληρή» αντιπολίτευση, είτε θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο ενδεχομένως να συμφωνηθεί. 

Η «light» αντιπολίτευση δεν αποτελεί λύση άρα, ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου σεναρίου. Αν στο τέλος της ημέρας δεν συγκυβερνήσει, τότε συντεταγμένα η Πρόεδρος του κόμματος, ο Αναστασιάδης και ο Αβέρωφ μαζί με όλα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, να προχωρήσουν σε πραγματική αντιπολίτευση όπως εγένετο, για όσους θυμούνται τον Συναγερμό σε προηγούμενες κυβερνήσεις όπου, ο ΔΗΣΥ ήταν εκτός Κυβέρνησης.  

Ξεκάθαρα και σταράτα, πρέπει να τοποθετηθούν όλοι γιατί το να συνεχίσει να υπάρχει μια δισταχτική αντιπολίτευση ενόψει των αντιφατικών τάσεων που υπάρχουν, το μόνο που θα κάνει είναι ζημιά τόσο στον τόπο όσο και στο κόμμα.  

ΥΓ. Το μόνο που εξυπηρετούν τα τελευταία επεισόδια σε Λεμεσό και Χλώρακα, είναι το ΕΛΑΜ, το οποίο στις επόμενες εκλογές αναμένεται να ανεβάσει τα ποσοστά του. 

Thema’s Reaction 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top