Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα σε τρίτο όροφο, τριώροφης πολυκατοικίας στη παλιά Λ/σία. Ο όροφος είναι διαχωρισμένος σε μικρά διαμερίσματα. Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν με είσοδο με χρήση αναπνευστικών συσκευών για έρευνα και τυχόν παγιδευμέnα άτομα.
Κατά την έρευνα σε όλα τα μικρά διαμερίσματα του ορόφου που εκτιμάται ότι διαμένουν αλλοδαποί δεν εντοπίστηκαν παγιδευμένα άτομα.
Πληροφορία ανάφερε ότι παιδάκι έπαθε εγκαύματα από την πυρκαγιά και πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Νοσοκομείο.
Θα ακολουθήσει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς το Σάββατο (16/9) σε συνεργασία με την Αστυνομία και αν χρειαστεί και με άλλες αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες.
Διεκρινίζεται ότι ο έλεγχος για τυχόν παγιδευμένα άτομα και μη ανεύρεση ήταν προκαταρκτικός, σύμφωνα με τον κ.Κεττή. Θα ακοκολουθήσει και πιο ενδελεχής αμέσως μετά την κατάσβεση όλων των μικροεστιών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι προστατεύθηκαν παρακείμενα υποστατικά ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε ολοκληρωτικά στην ξύλινη οροφή της που είναι επενδυμένη με κεραμίδια.
Η πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ, η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, ο διορισμός απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η διασύνδεση της προόδου στις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό, συνθέτουν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαιώνοντας πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε παράθυρο ευκαιρίας για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.