Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υφ.Πρόνοιας:«Αξιοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το τελευταίο ευρώ» - Δημιουργία κέντρων απασχόλησης παιδιών

Υφ.Πρόνοιας:«Αξιοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το τελευταίο ευρώ» - Δημιουργία κέντρων απασχόλησης παιδιών

«Αξιοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το τελευταίο ευρώ» αναφέρει η Υφυπουργός Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου ότι είναι ένας από τους στόχους της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά την διάρκεια της Hμερίδας του Συνδέσμου Δημοτικών Γραμματέων Κύπρου με θέμα
«Ο Κοινωνικός Ρόλος των Δήμων. Η Μετάβαση προς την Μεταρρύθμιση» η Υφυπουργός Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου ανέφερε ότι «η παρουσία των τοπικών αρχών της Κύπρου, είναι έντονα αισθητή στη κυπριακή κοινωνία και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον τόπο μας, είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική»

Εν συνεχεία τόνισε ότι «Πολλές από τις δράσεις του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας  είναι σε συντονισμό και στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού οι τοπικές αρχές ρυθμίζουν θέματα της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής των πολιτών

Κάθε δήμος δύναται να δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας με την ίδρυση, συντήρηση και λειτουργία συγκεκριμένων προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας και ανάπτυξης συνεταιριστικής δράσης μεταξύ του κεντρικού κράτους».

Η Υφυπουργός Πρόνοιας εθεσε ως παράδειγμα το Πρόγραμμα του «Κοινωνικού Λειτουργού της Γειτονιάς» που βρίσκεται σε πιλοτική φάση και υλοποιείται σε τέσσερις (4) Δήμους όπου έχει διαπιστωθεί ότι διαμένει ο μεγαλύτερος αριθμός εξυπηρετούμενων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), σε ένα (1) Δήμο που θεωρείται απομακρυσμένη περιοχή και σε τρεις (3) κοινότητες Ορεινών περιοχών που προκύπτουν από τη Στρατηγική Ορεινών Περιοχών.

Σημαντικό σημείο αναφοράς στην ομιλία της Υπουργού είναι η αξιοποίηση Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων δίδεται η δυνατότητα στους Δήμους και στις Κοινότητες για να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, όπως στέγες ηλικιωμένων και κέντρα προστασίας και απασχόλησης παιδιών.

Έχει ήδη προκηρυχθεί το Νέο Σχέδιο Κρατικών Χορηγιών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για τη δημιουργία νέων ή την επέκταση υφιστάμενων δομών κοινωνικής φροντίδας στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2021 -2026, όπου προσφέρεται η ευκαιρία για αξιοποίηση από τους Δήμους και τις Κοινότητες των κονδυλίων που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θέλω να τονίσω ότι για την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη η αξιοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το τελευταίο ευρώ αποτελεί μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε και προς τον σκοπό αυτό εργαζόμαστε σύσσωμοι η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ως Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας».

Καταληκτικά τόνισε την δυναμική της συνεργασίας των Τοπικών Αρχών «Έχουμε την πεποίθηση πως η συμπερίληψη των Τοπικών Αρχών που αποτελούν διαχρονικούς κοινωνικούς εταίρους του Κράτους σε τέτοιες πολιτικές, δρα καταλυτικά στην προσπάθειά μας για ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την εξασφάλιση των απαιτούμενων υπηρεσιών για τα άτομα με πραγματικές ανάγκες φροντίδας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη του ΠτΔ στην περιοχή «Οικία της Μαρίας» στον Αγιο Δομέτιο - Συζήτησε με κατοίκους και έλαβε ενημέρωση

Φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα: Οι τιμές και τα είδη που προτιμούν οι Κύπριοι - Γιατί αξίζει να το προτιμήσεις από το τεχνητό - Δείτε εικόνες

Τμ.Μετεωρολογίας: Χαμηλές θερμοκρασίες - Τι περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

ΠαραTHEMA: Η έκπληξη απο τον Χατζηζαχαρία και το… ανακάτωμα του ππαλουζέ απο την Ευαγγέλου

Μας «απειλούν» τα κουνούπια και τον χειμώνα - Η θερμοκρασία «σταθμός», οι εστίες μόλυνσης και οι τρόποι προστασίας

Σάντος: Ανθρωπιστικό θέμα οι αγνοούμενοι, υπέρ Επιτροπής Αλήθειας - Όσα ανάφερε για το ΚυπριακόΠτΔ: Επισκέφθηκε το αμερικανικό πολεμικό «Mount Whitney» - «Οι σχέσεις μας βρίσκονται όσο ψηλά όσο ποτέ προηγουμένως»

ΠτΔ: Επισκέφθηκε το αμερικανικό πολεμικό «Mount Whitney» - «Οι σχέσεις μας βρίσκονται όσο ψηλά όσο ποτέ προηγουμένως»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, πλοίο του 6ου αμερικανικού στόλου που βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top