ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από σήμερα στο ΓεΣΥ η Πολυκλινική Υγεία - Εκτός Συστήματος αρκετοί γιατροί - Ποια επιλογή τους μένει

Από σήμερα στο ΓεΣΥ η Πολυκλινική Υγεία - Εκτός Συστήματος αρκετοί γιατροί - Ποια επιλογή τους μένει

Στο ΓεΣΥ εντάχθηκαν από σήμερα 25 Σεπτεμβρίου όλες οι υπηρεσίες της Πολυκλινικής Υγείας στο ΓεΣΥ, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ).

Παρόλα αυτά, αρκετοί γιατροί που πρόσφεραν ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες στην Πολυκλινική, έμειναν εκτός ΓεΣΥ.

Σημειώνεται ότι μεγάλη μερίδα γιατρών είχαν αποταθεί στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού καταγγέλλοντας πως δεν τους δόθηκε εύλογος χρόνος να βρουν άλλη παρόμοια στέγη. Η απόφαση της Επιτροπής είναι ότι υπάρχει τέτοιο νοσοκομείο - ιδιωτικό εκτός ΓεΣΥ - το American Medical Center στη Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι η ομάδα γιατρών που αντιστεκόταν στην ένταξη στο ΓεΣΥ ζήτησαν παράταση μέχρι την ανέγερση του νέου American Medical Center στη Λεμεσό σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο πνευμονολόγος Δρ Χάρης Αρμεύτης ο οποίος διατηρούσε συνεργασία με την Πολυκλινική Υγεία από τους 60 περίπου γιατρούς που υπέβαλαν καταγγελία στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού οι μισοί θα μείνουν εκτός ΓεΣΥ και οι υπόλοιποι θα αναγκαστούν να συμβληθούν με το Σύστημα. «Ουσιαστικά, στερούν από τους πολίτες μία επιλογή. Οι ίδιοι οι πολίτες έρχονταν σε εμάς επειδή ήθελαν να τους νοσηλεύουμε ή να τους χειρουργήσουμε. Υπάρχουν ακόμη 225 χιλ. πολίτες που διατηρούν ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη. Γιατί να τους στερούν την επιλογή;», τόνισε ο Δρ Αρμεύτης.

Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε στη σελίδα μας, θα συνεχίσει εκτός ΓεΣΥ στο ιατρείο του και έχει ήδη συνάψει συμφωνία με το American Medical Center στη Λευκωσία το οποίο θα πρέπει να επισκέπτεται δύο φορές τη βδομάδα.

Σχέδια ΟΑΥ για νέα ΤΑΕΠ

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ την περασμένη Παρασκευή ο Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου βρίσκονται στο στάδιο συζητήσεων με το ιδιωτικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Πάφο, ώστε να επιτευχθεί και η προοπτική για ένα ιδιωτικό ΤΑΕΠ στη συγκεκριμένη επαρχία.

Όπως ανέφερε οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, ωστόσο, πρόσθεσε πως προς το παρόν δεν είναι κοντά σε συμφωνία.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο της ένταξης στο ΓεΣΥ ενός ιδιωτικού ΤΑΕΠ στην Αμμόχωστο, ο Διευθυντής του ΟΑΥ είπε πως προς το παρόν «δεν υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία» για τη συγκεκριμένη επαρχία, ενώ στη Λάρνακα ανέφερε πως υπάρχει μια καταρχήν συζήτηση με την ιδιωτική Κλινική «Άγιος Ραφαήλ», προοπτική την οποία θα μελετήσουν στην πορεία.

Σε ερώτηση αν αναμένονται περισσότερες επιλογές μέχρι τέλος του έτους, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «ως το τέλος τους χρόνου δεν θα υπάρξει κάτι καινούργιο».

Σύμφωνα με τον Αντρέα Παπακωνσταντίνου «οι μεγάλοι στόχοι που τέθηκαν σε σχέση με τα ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων πάνε να κλείσουν», για να συμπληρώσει ότι «εκτός από την Πάφο -που είναι υπό συζήτηση- τους στόχους που βάλαμε τους πετύχαμε».

Σημείωσε πως "θα πρέπει να αφήσουμε τα ΤΑΕΠ Απολλωνείου και Υγείας να δουλέψουν και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα γίνουν κινήσεις παρακάτω".

Καινούργιο ΤΑΕΠ στο Απολλώνειο

Αναφορικά στις υποδομές του Απολλώνειου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτήριο δεν έχει κάνει απλώς κτηριακές αναβαθμίσεις, αλλά συμπλήρωσε ότι έκτισε καινούριο Τμήμα «από το μηδέν».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση σε σχέση με την συμφόρηση που παρατηρείται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας θα ομαλοποιηθεί και ότι θα δούμε «μια πολύ σημαντική αναβάθμιση».

Σε ερώτηση τι θα γίνει εάν παρατηρηθεί συνωστισμός στις Πρώτες Βοήθειες του Απολλώνειου Νοσοκομείου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κατάσταση θα παρακολουθείται και αναλόγως θα προχωρήσουν σε ενέργειες.

«Πιστεύω θα βοηθήσει πολύ στο να υπάρχουν δυο πολύ καλές επιλογές. Θα δώσουμε κάποιο χρόνο να προσαρμοστούν, αλλά να προσαρμοστεί και ο κόσμος. Ο κόσμος στην αρχή μπορεί να κινηθεί επιθετικά προς το Απολλώνιο, μετά μπορεί να πει ότι εύκολα μπορώ να πάω στο δημόσιο. Θα γίνει αποσυμφόρηση στο δημόσιο, οπότε θα είναι και πιο εύκολη η πρόσβαση εκεί», είπε.

Για την περίπτωση που υπάρξουν περιστατικά τα οποία τα ιδιωτικά ΤΑΕΠ δεν μπορούν να διαχειριστούν, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε στο ΚΥΠΕ ότι με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με τα ιδιωτικά ΤΑΕΠ «θα διαχειρίζονται όλα τα περιστατικά».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αν υπάρχουν περιστατικά, όπως π.χ. για τραύμα, θα πρέπει να πηγαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ωστόσο, σημείωσε ότι για τα υπόλοιπα έχουν την υποδομή να τα υποστηρίξουν.

«Αν υπάρξουν ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από Απολλώνιο θα πρέπει να συνεργαστούν και τα νοσηλευτήρια μεταξύ τους. Ναι, μεν, είναι ανταγωνιστές, αλλά κάποιες φορές βοηθά και ο ιδιωτικός τομέας τον ΟΚΥπΥ όταν δεν έχει κλίνες και κάποιες φορές θα βοηθά ο ΟΚΥπΥ σε κάποιες ειδικότητες, που δεν έχει ο ιδιωτικός τομέας. Δεν είναι έγκλημα ούτε είναι το τέλος του κόσμου να στείλουν ένα ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το θέμα είναι να μπορούν τον μεγάλο όγκο να τον εξυπηρετούν», εξήγησε.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top