Δέσμευση στη ΔΔΟ από το ΡΤΚ σε συνάντηση με Πρόεδρο ΔΗΣΥ

Δέσμευση στη ΔΔΟ από το ΡΤΚ σε συνάντηση με Πρόεδρο ΔΗΣΥ

Η δέσμευση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) στην διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση στη βάση της πολιτικής ισότητας τονίστηκε σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του τ/κ κόμματος με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου και συνεργάτες της.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του ΡΤΚ αναφέρεται ότι στην αντιπροσωπεία του CTP συμμετείχαν ο αρχηγός του CTP, Τουφάν Ερχουρμάν, ο γενικός γραμματέας Ασίμ Ακανσόι και ο γραμματέας Εξωτερικών Υποθέσεων, Φικρί Τόρος.

Προστίθεται ότι κατά τη συνάντηση τονίστηκε η δέσμευση για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση στη βάση της πολιτικής ισότητας και επαναλήφθηκε επίσης η συναίνεσή τους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες βρίσκονται σε περίοδο διακοπής, τηρώντας τα σχετικά ψηφίσματα και παραμέτρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Συμφωνήθηκε επίσης, ότι ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ ΡΤΚ και ΔΗΣΥ θα συνεχιστούν με γνώμονα τον στόχο της συνολικής επίλυσης του Κυπριακού και της αύξησης της εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Το μαχαίρι της δολοφονίας του 26χρονου Αλέξανδρου Αντωνίου από την Πάφο ο οποίος υπέκυψε το περασμένο Σάββατο στα τραύματά του μετά από κτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κονιά φέρεται να εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή της Τσάδας παρά τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE