Δέσμευση στη ΔΔΟ από το ΡΤΚ σε συνάντηση με Πρόεδρο ΔΗΣΥ

Δέσμευση στη ΔΔΟ από το ΡΤΚ σε συνάντηση με Πρόεδρο ΔΗΣΥ

Η δέσμευση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) στην διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση στη βάση της πολιτικής ισότητας τονίστηκε σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του τ/κ κόμματος με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου και συνεργάτες της.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του ΡΤΚ αναφέρεται ότι στην αντιπροσωπεία του CTP συμμετείχαν ο αρχηγός του CTP, Τουφάν Ερχουρμάν, ο γενικός γραμματέας Ασίμ Ακανσόι και ο γραμματέας Εξωτερικών Υποθέσεων, Φικρί Τόρος.

Προστίθεται ότι κατά τη συνάντηση τονίστηκε η δέσμευση για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση στη βάση της πολιτικής ισότητας και επαναλήφθηκε επίσης η συναίνεσή τους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες βρίσκονται σε περίοδο διακοπής, τηρώντας τα σχετικά ψηφίσματα και παραμέτρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Συμφωνήθηκε επίσης, ότι ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ ΡΤΚ και ΔΗΣΥ θα συνεχιστούν με γνώμονα τον στόχο της συνολικής επίλυσης του Κυπριακού και της αύξησης της εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE