Eurostat: Κινδυνεύουν με φτώχεια περίπου 31 χιλιάδες παιδιά στην Κύπρο

Eurostat: Κινδυνεύουν με φτώχεια περίπου 31 χιλιάδες παιδιά στην Κύπρο

Τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετώπιζε το 24,7% των ανήλικων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022, ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 20 εκατομμύρια παιδιά και έφηβους, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Στην Κύπρο, το ποσοστό βρισκόταν στο 18,1% (περίπου 31 χιλιάδες παιδιά).

Σε σύγκριση με το 2021, το ποσοστό πανευρωπαϊκά σημείωσε ελαφρά αύξηση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων (πμ). Στην Κύπρο, το ποσοστό κατέγραψε μικρή μείωση 1,1 πμ.

Τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των κρατών μελών το 2022 καταγράφηκαν στη Ρουμανία (41,5%), τη Βουλγαρία (33,9 %) και την Ισπανία (32,2 %).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Σλοβενία (10,3%), την Τσεχία (13,4%) και την Δανία (13,8%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE