ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Καλεί την Κυβέρνηση να αναγνώσει "με σεμνότητα" τις υποδείξεις Moody's

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Καλεί την Κυβέρνηση να αναγνώσει "με σεμνότητα" τις υποδείξεις Moody's

Η διπλή αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s συνιστά μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας και επιβεβαίωση των ορθών πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και το ορθό για την παρούσα κυβέρνηση είναι "να αναγνώσει με σεμνότητα τους λόγους της αναβάθμισης και τις υποδείξεις για το μέλλον", αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο τέως Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο κ. Πετρίδης σημειώνει πως ο Οίκος κάνει αναφορά στη συνετή δημοσιονομική διαχείριση και τις ορθές πολιτικές που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και της πρόσφατης κρίσης με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

"Η εν λόγω διαχείριση είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή και μόνο διακοπή της πορείας μείωσης του δημοσίου χρέους, ενώ επισημαίνεται η ανθεκτικότητα της οικονομίας μας στις εξωτερικές κρίσεις", αναφέρει.

Ο τέως ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι αυτή η ανθεκτικότητα δεν είναι τυχαία αλλά είναι τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς και των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθήθηκαν, μεταξύ άλλων της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, οι πολιτικές για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τα έργα ανάπτυξης που ολοκληρώθηκαν ή εκτελούνται καθώς και η προώθηση αλλαγών φιλικών προς τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενίσχυσαν τον δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης και την αναπτυξιακή δυναμική.

"Η σοβαρή και αξιόπιστη αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η βελτίωση του πλαισίου διαχείρισής τους, μακριά από λαϊκίστικες προτάσεις, εμπέδωσαν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και συνέβαλαν καθοριστικά, όπως και στο παρελθόν, στην αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας", αναφέρει.

Ο τέως Υπουργός σημειώνει ότι στο σκεπτικό της αναβάθμισης, αναφέρεται η ορθή διαχείριση του δημοσίου χρέους, η έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων για επιμήκυνση της μέσης ωρίμανσης, καθώς και η τήρηση επαρκών ρευστών διαθεσίμων για αντιμετώπιση των προκλήσεων.

"Επιβεβαιώθηκε η ορθή απόφασή μας να αυξήσουμε σημαντικά τα ρευστά διαθέσιμα του κράτους κατά το ξέσπασμα της πανδημίας και να προχωρήσουμε κατά τρόπο συντεταγμένο στην αντιμετώπιση των κινδύνων και ακολούθως να βάλουμε εκ νέου το χρέος σε πτωτική πορεία και την οικονομία σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης", λέει ο κ. Πετρίδης.

Σημειώνει στη γραπτή του δήλωση ότι οι αναβαθμίσεις και τα επιτεύγματα της οικονομίας μας δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα και ότι πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της προώθησης πολιτικών για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή γιατί "μόνο έτσι θα επιτύχουμε τη σταθερή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των συμπολιτών μας".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top