ΔΙΕΘΝΗ

Σκήπτρο 2.500 ετών βρέθηκε από αρχαιολόγους στη Βουλγαρία

Σκήπτρο 2.500 ετών βρέθηκε από αρχαιολόγους στη Βουλγαρία

Αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία ανακάλυψαν σκήπτρο ηλικίας 2.500 ετών στη διάρκεια ανασκαφών στο προϊστορικό ορυχείο αλατιού και το αστικό κέντρο "Provadia - Solnitsata" στη βορειοανατολική Βουλγαρία, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Βασίλ Νικολόφ, ο οποίος ηγείται των ανασκαφών στην τοποθεσία. Το σκήπτρο βρέθηκε σε τάφο.

Ο λάκκος που ανασκάφηκε είναι διαφορετικός από αυτούς που βρέθηκαν μέχρι τώρα, εξήγησε ο Νικολόφ. Τόνισε ότι οι σκυθικοί τάφοι είναι κάτι πολύ σπάνιο στη σημερινή Βορειοανατολική Βουλγαρία. «Μόλις τέσσερις ή πέντε έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής», πρόσθεσε.

Οι Σκύθες ήταν ένας πληθυσμός που έφτασε στον Δούναβη τον 7ο αιώνα π.Χ. Μπήκαν στο έδαφος της σημερινής Βουλγαρίας, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πολέμησαν με τους ντόπιους, εξηγούν οι ειδικοί.

Οι Σκύθες είχαν εξαιρετικές παραδόσεις στην τέχνη της οστικής γλυπτικής. Το σκήπτρο είναι μια τέτοια απόδειξη, εξήγησε ο επικεφαλής των ανασκαφών.

Το σκήπτρο έχει μήκος 39 εκατοστά. Η λαβή είναι κατασκευασμένη από δύο κομμάτια κόκαλου κολλημένα μεταξύ τους. Η σύνδεση μεταξύ της κεφαλής και της λαβής του σκήπτρου είναι κατασκευασμένη με μεγάλη ακρίβεια. Από τη μια πλευρά μοιάζει με ράμφος αετού, αλλά από την άλλη ο αρχαίος τεχνίτης έχει σκαλίσει μια ανθρωπόμορφη εικόνα στην οποία το ράμφος μοιάζει με καπέλο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top