Ανατροπή φορτηγού στο Μεξικό – Τουλάχιστον 10 μετανάστες νεκροί και 25 τραυματίες

Ανατροπή φορτηγού στο Μεξικό – Τουλάχιστον 10 μετανάστες νεκροί και 25 τραυματίες

Τουλάχιστον 10 μετανάστες σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένα φορτηγό στο οποίο ταξίδευαν ανετράπη σε ένα αυτοκινητόδρομο στην πολιτεία Τσιάπας στο νότιο Μεξικό, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που έδωσαν οι αρχές για το δυστύχημα.

Μια πηγή από το γραφείο του εισαγγελέα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα θύματα είναι γυναίκες, μεταξύ των οποίων και μια ανήλικη, με προέλευση την Κούβα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τις πρωινές ώρες στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Πιτζιτζιαπάν με την Τοναλά, στην ακτή του Ειρηνικού της πολιτείας Τσιάπας.

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο δυστύχημα που σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Δύο μετανάστες σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν την Πέμπτη όταν το φορτηγό που τους μετέφερε ανετράπη στην ίδια μεξικανική πολιτεία.

Χιλιάδες μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων διασχίζουν το Μεξικό με λεωφορεία, φορτηγά, ακόμη και με εμπορευματικές αμαξοστοιχίες σε μια προσπάθεια να φτάσουν στις ΗΠΑ

Η συνοριακή αστυνομία των ΗΠΑ κατέγραψε επίσημα 1,8 εκατομμύρια διελεύσεις μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Αυγούστου 2023.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προσβλέπει σε παραγωγική συζήτηση με τους δύο ηγέτες η Ολγκίν - Τα είπε με τον Ερχιουρμάν

Προσβλέπει σε παραγωγική συζήτηση με τους δύο ηγέτες η Ολγκίν - Τα είπε με τον Ερχιουρμάν

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία 'Ανχελα Ολγκίν, δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια παραγωγική συζήτηση με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν την ερχόμενη βδομάδα.

BEST OF TOTHEMAONLINE