ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πού να φας, πού να πιείς και πού να διασκεδάσεις στην Αγία Νάπα μετά το καλοκαίρι... Κι όμως, υπάρχουν επιλογές!

Πού να φας, πού να πιείς και πού να διασκεδάσεις στην Αγία Νάπα μετά το καλοκαίρι... Κι όμως, υπάρχουν επιλογές!

Για τους περισσότερους η Αγία Νάπα και η ευρύτερη περιοχή της Ελ. Επαρχίας Αμμοχώστου αποτελεί έναν κατεξοχήν καλοκαιρινό προορισμό, και όχι άδικα, καθώς οι μοναδικής ομορφιάς παραλίες που διαθέτει, καθώς και η νυχτερινή ζωή της αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιου και ξένους εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Πώς θα σας φαινόταν ωστόσο εάν σας λέγαμε πως πλέον η Αγία Νάπα προσφέρει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές και κατά την χειμερινή περίοδο, τις οποίες αναμφίβολα πρέπει κανείς να βιώσει και να δοκιμάσει. Και αν αυτό σας ακούγεται κάπως υπερβολικό, τότε μία βόλτα από την Μαρίνα Αγίας Νάπας αναμφίβολα θα σας πείσει.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια επίσκεψη στον άνετο, φιλικό και καλαίσθητο χώρο του Le Deli Robuchon για καφέ, breakfast/brunch/lunch, snack και μια τεράστια γκάμα από γλυκά που αναμφίβολα θα σας βάλουν σε πειρασμό (δοκιμάστε οπωσδήποτε το μιλφέιγ!). Διαθέτει επίσης, μια επιλεγμένη ποικιλία από κρασιά, τσάι, τυριά, αρτοσκευάσματα και ψωμιά, όλα χειροποίητα και φτιαγμένα με τα πιο ποιοτικά υλικά. Το αρτοποιείο (boulangerie) του Le Deli διαθέτει από φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα, μέχρι παραδοσιακά χειροποίητα κρουασάν ενώ μια ποικιλία από ζεστά και κρύα σάντουιτς είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς επίσης μια επιλογή από σαλάτες, συνοδευτικά για απογευματινό τσάι, πιατέλες τυριών και αλλαντικών και ένα εκλεκτό gourmet coffee bar.



Το κόσμημα της Μαρίνας είναι αναμφίβολα το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο L'Atelier Robuchon που μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε talk of the town και πρώτη επιλογή κάθε λάτρη της υψηλής γαστρονομίας που σέβεται τον εαυτό του (και τον ουρανίσκο του!).

Σε ένα κομψό κι επιβλητικό περιβάλλον όπου κυριαρχούν το μαύρο και το κόκκινο καθώς και μια θεατρικά στημένη ανοιχτή κουζίνα όπου βραβευμένα πιάτα ετοιμάζονται και ψήνονται μέχρι την τελειότητα μπροστά στα μάτια των επισκεπτών (τακτική που αποτελεί σήμα κατατεθέν της αλυσίδας) οι σεφ γίνονται αφηγητές συναρπαστικών γαστρονομικών ιστοριών και οι θαμώνες απολαμβάνουν  αυθεντικές γεύσεις και εξαίσια πιάτα με φόντο το μαγευτικό μπλε της Μεσογείου.

Μια δελεαστική και φρέσκια προσέγγιση στη γαλλική κουζίνα υψηλής ποιότητας, με προτάσεις που θα ξετρελάνουν όλες τις αισθήσεις σας, όπως  τα γλασέ short ribs με σάλτσα μαύρης τρούφας και τριλογία καρότου, οι κοτολέτες από αρνάκι γάλακτος με φρέσκο θυμάρι, τα ορτύκια ελευθέρας βοσκής και φουά γκρα, σερβιρισμένα με πουρέ πατάτας ή αν προτιμάτε ψάρι, το λαβράκι στη σχάρα. κονφί μάραθου και σάλτσα ponzu.

Το όνομα Sushi Yama προδίδει τόσο την καταγωγή της κουζίνας του όσο και τις επιρροές του. Σχεδιασμένο και διακοσμημένο σε μπεζ και μπρονζέ χρώματα, το μοναδικό γιαπωνέζικο εστιατόριο στη Μαρίνα Αγίας Νάπας προσελκύει λάτρεις του ποιοτικού σούσι από κάθε γωνιά του νησιού, αλλά και ξένους επισκέπτες. Με βραβευμένο Ιάπωνα σεφ, το Sushi Yama προσφέρει εξαιρετικά πιάτα της απωανατολίτικης κουζίνας με το σούσι να έχει -φυσικά- πρωταγωνιστικό ρόλο, καλώντας σας να ζήσετε μέσα από τα εκλεπτυσμένα πιάτα του μία μοναδική γευστική εμπειρία.

Ξεκινήστε με υπέροχα ορεκτικά όπως τα κλασικά Edamame στον ατμό με θαλασσινό αλάτι, σουσάμι και σπρέι χυμού yuzu ή ταρτάρ τόνου με κόκκινο shiso, βασιλικό μανιτάρι στρειδιών, κρέμα ρυζιού και ξερά σμέουρα και προχωρήστε σε μια πανδαισία sushi, sashimi ή uramaki (και γιατί όχι απ’ όλα;) που αναμφίβολα θα σας κάνουν να νομίζετε πως δοκιμάζετε γιαπωνέζικη κουζίνα για πρώτη φορά! Αν πάλι όντως θα φάτε σούσι για πρώτη φορά τότε να είστε σίγουροι πως ξεκινήσατε από το καλύτερο μέρος!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top