Επίτευξη συμφωνίας για Πύλα: «Αντιμετωπίστηκαν οι ανησυχίες των δύο πλευρών», λέει ο Στιούαρτ

Επίτευξη συμφωνίας για Πύλα: «Αντιμετωπίστηκαν οι ανησυχίες των δύο πλευρών», λέει ο Στιούαρτ

Επετεύχθη συναντίληψη σχετικά με ρυθμίσεις που θα επιλύσουν την κατάσταση στην Πύλα, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Οπως αναφέρει, επετεύχθη συναντίληψη για ρυθμίσεις που θα επιλύσουν την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή της Πύλας και προσθέτει ότι "συζητούνται ακόμη λίγες λεπτομέρειες, αλλά η συμφωνία πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ σήμερα".

Το ζήτημα προέκυψε τον Αύγουστο, όταν η τ/κ πλευρά εισήλθε στη νεκρή ζώνη προκειμένου να κατασκευάσει δρόμο που θα ένωνε το μεικτό χωριό με το κατεχόμενο Αρσος. Προσωπικό της τ/κ πλευράς επιτέθηκε κατά μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που εμπόδισαν τη διεξαγωγή μη εξουσιοδοτημένων κατασκευαστικών εργασιών στην περιοχή και προκάλεσε ζημιές σε οχήματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Το επεισόδιο και την επίθεση είχε καταδικάσει η διεθνής κοινότητα, των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας περιλαμβανομένων. Αργότερα άρχισαν συζητήσεις για διευθέτηση του θέματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.