ΔΙΕΘΝΗ

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα επιτρέπει μόνο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο κέντρο

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα επιτρέπει μόνο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο κέντρο

Από το 2025 η Στοκχόλμη θα γίνει η πρώτη πρωτεύουσα του κόσμου που απαγορεύει τα αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ σε τμήμα του κέντρου της πόλης, μια κίνηση που θα βελτιώσει την ποιότητα αέρα και θα περιορίσει την ηχορύπανση.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε η δημαρχία της σουηδικής πρωτεύουσας προβλέπει ότι μόνο τα ηλεκτροκίνητα ΙΧ θα μπορούν να εισέρχονται σε μια κεντρική περιοχή 20 οικοδομικών τετραγώνων με καταστήματα και ακριβά γραφεία.

«Ο αέρας της Στοκχόλμης προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα στα βρέφη και πρόωρους θανάτους στους ηλικιωμένους. Η κατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτη» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο αντιδήμαρχος Μεταφορών Λαρς Στρόμγκρεν, μέλος του Κόμματος των Πρασίνων που συνεργάζεται με την Αριστερά στο δημοτικό συμβούλιο.

Εξαιρέσεις προβλέπονται για υβριδικά φορτηγά πρίζας, τα ασθενοφόρα, τα περιπολικά της αστυνομίας και τα αυτοκίνητα αναπήρων.

Η ζώνη μηδενικών εκπομπών σχεδιάζεται να επεκταθεί μετά τη πιλοτική εφαρμογή της, ανέφεραν οι Πράσινοι.

Ωστόσο ο κλάδος μεταφορών υποστηρίζει ότι το σχέδιο είναι υπερβολικό και ότι η πόλη θα έπρεπε να δώσει έμφαση στην αύξηση των σταθμών φόρτισης προκειμένου να αυξηθεί η διείσδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Από το 2010 έχουμε μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 35%, Όμως το Κόμμα των Πρασίνων και οι συνεργάτες του στην πόλη της Στοκχόλμης δείχνουν υπερβολική βιασύνη» ανακοίνωσε η Σουηδική Ομοσπονδία Μεταφορικών Επιχειρήσεων.

Ωστόσο η Στοκχόλμη δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που παίρνει δραστικά μέτρα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το ημερήσιο τέλος που επιβάλλει το Λονδίνο στα πιο ρυπογόνα οχήματα επεκτάθηκε τον Αύγουστο σε ολόκληρη τη βρετανική πρωτεύουσα, παρά τις οργισμένες αντιδράσεις και την ανησυχία για επιδείνωση της κρίσης του κόστους ζωής.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top